Schauffele hittade rätt känsla på Kapaluas sista green. Foto: Getty Images.

Glödhet på green

Video: Se Schauffeles monsterputt

Xander Schauffele satte punkt för fredagens varv med en bländande putt för eagle.

Text: Eric Franzén • 2021-01-09 Uppdaterad 2021-01-11

Drygt 24 meter. Så lång var den mäktiga eagleputt som Xander Schauffele sänkte på 18:e hålet under fredagens spel i Sentry Tournament of Champions. En stilfull avslutning på 66-ronden som petade upp världssexan till delad sjätteplats inför helgen.

– Det är alltid kul att avsluta på det sättet. Caddien är glad eftersom vi inte behöver gå till övningsgreenen och göra några puttdrillar. Så det är bara leenden för vår del, säger Xander Schauffele.

Att han återfinns tre slag bakom ledningen är minst sagt ett positivt formbesked för Schauffele, som konstaterades smittad av Covid-19 veckan före julhelgen. Efter andra speldagen i Tournament of Champions, som 25-åringen segrade i för två år sedan, känner han att kroppen fortfarande inte återhämtat sig till hundra procent efter viruset.

– Jag har ont i skenbenen, vilket är riktigt konstigt. De har spökat tidigare efter att jag kört på löpband, men vanligtvis inte efter att jag har gått i backar på banan. Det blir att lägga sig i ett isbad under kvällen.

Se Schauffeles monsterputt här:


Text: Eric Franzén • 2021-01-09
TournyttPGA TourXander Schauffele
Scroll to Top