Andy Sullivan tog banrekordet. Rikard Karlberg är några slag bakom. Foto: Getty images

European Tour

Flera svenskar bra med – Sullivan slog banrekord

Efter 18 spelade hål är flera svenskar bra med i veckans Golf in Dubai Championship. Trots det är de en bit bakom ledaren med 54 hål att spela.

Text: Jesper Johansson • 2020-12-02

European Tour har tagit sig till Dubai för säsongens två sista tävlingar. Inför nästa veckas tourfinal på Jumeirah Golf Estates Earth Course spelas i veckan grannbanan på kluben – Fire Course.

Och banan spelas relativt enkelt, visar det sig efter onsdagens rondresultat. Endast 22 spelare är över par efter 18 spelade hål. Desto fler är långt under banans par.

Bland annat hittar vi någrasvenskar högt upp på ledartavlan. Rikard Karlberg och Oscar Lengdén är båda -7 med sina 65 slag. Det innebär en delad sjätteplats tillsammans med fyra andra spelare.
Ett slag bakom de främsta svenskarna hittar vi Niklas Lemke och ännu ett slag där bakom återfinns Sebastian Söderberg och Joakim Lagergren. En bra svenskstart på tävlingen, helt klart. Men trots det är det en bit upp till toppen.

Andy Sullivan gick nämligen runt på 61 slag, elva under par. Det innebär att han slog banrekordet på Earth Course under onsdagen och är i en två slag stor ledning mot Antoine Rozner, Matt Wallace och Ross Fisher.
Under onsdagen gjorde engelsmannen sju par och elva birdies. Avslutningen bjöd på fyra raka cirklar i ett redan imponerande scorekort.

Här är toppen av ledartavlan i Dubai:


Text: Jesper Johansson • 2020-12-02
TournyttAndy SullivanEuropean TourOscar LengdénRikard KarlbergTournytt
Scroll to Top