Emily Kristine Pedersen vann sin fjärde LET-seger för året i tourfinalen i Spanien. /Foto: Getty Images

Ladies European Tour

Pedersen fullbordar supersäsongen med ännu en seger

För många har 2020 varit ett motigt år. För Emily Kristine Pedersen har det varit karriärens hittills överlägset bästa. På söndagen vann hon i LET-finalen.

Text: Oskar Åsgård • 2020-11-29

Att 24-åriga Emily Kristine Pedersen från Danmark skulle vinna årets LET-ranking, Race to Costa del Sol, rådde ingen tvekan om inför helgens avgörande i tourfinalen.

Men Pedersen passade på att avsluta säsongen i stor stil och defilerade hem segern i årets sista LET-tävling, Andalucia Costa del Sol Open.

En 66-rond på söndagen, som innehöll fem birdies sista nio varav tre i rad på hål 16–18, var en värdig slutpunkt för Pedersens otroliga säsong.

Hon vann fyra slag före Nuria Iturrioz och ytterligare fyra slag före trean, amatören Ana Pelaez.

– Det har uppenbarligen varit ett märkligt år med covid. Alla säger att det är ett så dåligt år och mitt i allt har jag mitt bästa år någonsin, så det är lite märkligt men jag är bara glad, sa Pedersen efter sin senaste LET-seger för två veckor sen i Saudiarabien.

Söndagens seger var danskans femte totalt på Ladies European Tour och den fjärde under 2020 års säsong. Med fyra segrar på tolv tävlingar och ytterligare tre resultat bland topp-7 så tar Pedersen en överlägen seger på den säsongslånga rankinglistan Race to Costa del Sol.

Emily Kristine Pedersen med sin fjärde segerpokal i år. /Foto: Getty Images)

Tvåa på rankinglistan var svenskan Julia Engström, som vunnit två gånger under 2020. Pedersen samlade ihop 1 249,35 poäng under säsongen och slutade 833,65 poäng före Engström.

– Jag kan knappt tro att jag vunnit Race to Costa del Sol, det har alltid varit en dröm och jag är glad att inte bara ha spelat bra under året utan att även vinna här i Spanien den här veckan. De senaste månaderna har varit otroliga, säger Pedersen till LET efter söndagens seger.

Med segern kommer Pedersen att ta ännu ett kliv uppåt på damernas världsranking, där hon just nu är 77:a och näst bästa danska bakom Nanna Koerstz Madsen.

Bästa svenska i veckans tävling i Spanien blev Johanna Gustavsson som avslutade tävlingen med två 71-ronder och slutade delad 22:a.

Klicka här för en fullständig resultatlista.


Text: Oskar Åsgård • 2020-11-29
TournyttEmily Kristine PedersenJohanna GustavssonJulia EngströmLadies European TourTournytt
Scroll to Top