Alex Norén är två slag från ledarduon efter första varvet av veckans tävling. Foto: Getty images

PGA Tour

Norén delad elva på PGA Tour

Efter 18 spelade hål är Alex Norén bra med i RSM Classic.

Text: Jesper Johansson • 2020-11-20 Uppdaterad 2020-11-20

Efter 18 spelade hål har Alex Norén fått en bra start på veckans tävling. RSM Classic, som spelas på Sea Island i Georgia.

Svensken inledde med en bogey på tävlingens andra hål. Därefter gjorde han en birdie fyra hål senare. Sen gjorde han par. Och par. Och par igen. Länge såg det ut som att han inte skulle få den där bra starten. Men med en avslutning innehållandes fyra birdies de sista fem hålen. . . ja, då är man med i tävlingen.

Norén är delad elva tillsammans med en hel drös spelare, vilket innebär att han fortfarande måste göra ett bra jobb för att separera sig mot toppen. Vad som däremot talar till hans fördel är att ledarduon bara är två slag framför honom.

Och vilken ledarduo, förresten. Matt Wallace spelar veckans med klubbens lokala tränare, då hans ordinarie caddie insjuknat i covid-19. Och Den andre, Camilo Villegas, gör sin andra start på PGA Tour sedan hans inte ens tvååriga dotter avled i cancer i våras. Mia, som hans dotter hette, älskade regnbågar. På uppvärmningen fick Villegas se en sådan mellan molnen.
– Jag började tänka på Mia och sa att ’nu ser vi till att ha en bra dag’, sa Villegas efter ronden.
– Det var en rond med en bra bollträff och en rond med fin puttning. Jag spelade fritt hela dagen.

Här är toppen av ledartavlan:

Henrik Stenson är den andre svensken som deltar i veckans tävling. Han inledde med en 69-rond och är därmed -1 och delad 49:a. Även en tredje svensk skulle spela veckans tävling, men Henrik Norlander testades positivt för covid-19 och är därför i isolering.


Text: Jesper Johansson • 2020-11-20
TournyttAlexander NorenCamilo VillegasHenrik StensonMatt WallacePGA TourTournytt
Scroll to Top