Tiger Woods och Charlie Woods kommer att spela tillsammans under årets sista tävling. Foto: Getty images

Tournytt

Woods klar för årets sista tävling – spelar med sonen

Årets PNC Championship har en extra krydda. Tiger Woods och hans talangfulle son, elvaårige Charlie Woods.

Text: Jesper Johansson • 2020-11-19

Tiger Woods meddelade under torsdagen att han ska spela ytterligare en tävling i år. Men det var inte den största nyheten, det var snarare hans spelpartner.

Tiger Woods ska nämligen spela tillsammans med sin elvaårige son, Charlie Woods. Far och son-duon ska spela i PNC Championship tillsammans med 19 andra majorvinnare och någon av deras familjemedlemmar.
– Jag kan inte beskriva hur glad jag är över att spela med Charlie i vår första tävling tillsammans. Det har varit underbart att se honom utvecklas som en ungdomsgolfare och det kommer vara otroligt att spela tillsammans med honom under PNC Championship, säger Woods.

Det här är första gången golfsupportrar världen över kommer se Tiger Woods son, Charlie, spela golf. Men vi har redan fått glimtar av en fin sving och tidigare i somras rapporterades det om att han vann juniortävlingar runt om i Florida, då och då med sin pappa som caddie. I augusti vann han en US Kids-tävling över nio hål. Charlie Woods gick tre under par.

Det är redan klart att Bernhard Langer och hans son Jason kommer spela tävlingen. De är regerande mästare. Dessutom ska Justin Thomas med sin pappa Mike delta. Även Annika Sörenstam med sin far, Tom.

Tävlingen är över 36 hål och i ett scrambleformat. Spelplats är Ritz Charlton Golf Club i Orlando och tävlingen inleds 19 december.
Tävlingen kommer att TV-sändas.


Text: Jesper Johansson • 2020-11-19
TournyttCharlie WoodsPGA TourTiger WoodsTournytt
Scroll to Top