Rory McIlroy fick inte den start som krävdes för att hota i förra veckans major. Foto: Getty images

The Masters

McIlroy med ännu en topp-10 – trots svaga starten

Det ville sig inte för Rory McIlroy i årets upplaga av Masters Tournament heller.

Text: Jesper Johansson • 2020-11-17 Uppdaterad 2020-11-17

Rory McIlroy hade inte riktigt chansen att ta sig ikapp Dustin Johnson under den avslutande ronden av Masters Tournament. Nordirländaren var åtta slag bakom den slutliga vinnaren inför söndagens avslutande varv. Men det var faktiskt ett tillfälle då Rory McIlroy själv ansåg att han hade en liten chans att ta sig ikapp.
– När jag gjorde birdie på hål åtta och gick till 11 under samtidigt som jag såg att Dustin Johnson var 15 under tänkte jag att det kanske fanns en liten chans, sa McIlroy.
– Men sen började det blåsa vilket gjorde det svårt att göra birdies. Dustin spelar så fin golf också att det antagligen var för bra för att vara sant från min sida.

Rory McIlroy gjorde tre birdies på de första nio hålen men luften gick ur lite efter hans bogey på hål 10. Därifrån och in blev det bara en birdies för forne världsettan. Men det var ändå ett av de bättre varven på söndagen.

Rory McIlroy gick det första varvet av årets Masters på 75 slag. Därefter gick han runt -14 de sista tre varven för att därmed sluta delad femma. Han har nu slutat topp-10 vid sex tillfällen i The Masters. Han har fortfarande kvar den att vinna för att göra en komplett career grand slam.

Just att starta majorn svagt har nu varit ett problem två år i rad. Förra upplagan inledde han med en 73:a.
– Jag blev lite för försiktig. Lite för styrande och jag slutade lita på min sving, jag fullföljde inte vad jag ville göra. Den här banan kan ha den effekten. Jag hade det inte riktigt på plats under det första varvet, sa McIlroy.


Text: Jesper Johansson • 2020-11-17
TournyttAugusta NationalRory McIlroyThe MastersTournytt
Scroll to Top