Fred Couples visade rutin under sina varv på Augusta National. Medspelaren Max Homa noterade och rapporterade. Foto: Getty images

The Masters

Couples visade rutin i Masters med det här tricket

Det är ett slag som inte ser ut att vara mycket för världen. Men i den här "felträffen" finns oändliga timmar rutin...

Text: Jesper Johansson • 2020-11-17

Blöt mark gjorde att spelarna i förra veckans Masters Tournament tvingades hantera ”mudballs”, alltså bollar med lera på. När lera sitter fast på bollen ändras bollflykten vilket gör det mycket svårt att förutspå var bollen ska gå. Dels i sidled är detta ett problem men också på längden. Det som kanske gör det som svårast är dock att det inte går att ana hur mycket bollen kommer att påverkas.

Max Homa debuterade i Masters Tournament förra veckan och i sin podcast tillsammans med kommentatorn Shane Bacon diskuterade de förstås hans upplevelser runt Augusta Nationals områden. Under en av ronderna spelade han tillsammans med Fred Couples som på hål 15 visade sin rutin och visade varför han är en legendar inom sporten.
Max Homa berättar:
”Fred skulle slå före mig, jag tittade inte så noga men han slog en lay up och ljudet av slaget var väldigt dåligt, som att han slagit ett dåligt slag. Jag tittade upp bollen som inte flög högre än i huvudhöjd på mig och bara stack längs fairway. Det var så sjukt, han slog ett slag som gjorde att leran försvann från bollen och eftersom han slog den så lågt såg han till att den rullade ut och inte pluggade sig.”

Ett slag vi alla kan uppskatta att höra om. Max Homa sa efteråt till Couples att det där var ”värsta veteranslaget han någonsin sett” och de båda skrattade åt det magiska golfkonstverket.

Här kan du se slaget!

Trots rutinen gick det inte speciellt. bra för Fred Couples i tävlingen. Veteranen missade cutten efter rondresultaten 77 och 73.


Text: Jesper Johansson • 2020-11-17
TournyttAugusta NationalFred CouplesMax HomaThe MastersTournytt
Scroll to Top