En eventuell sjätte Mastersseger får sannolikt vänta för Tiger Woods // Foto: Getty Images

The Masters

Tigers dröm försvann efter Maratondagen

Gör ett bra titelförsvar men segerchanserna försvann under långa lördagen.

Text: Martin Strömberg • 2020-11-15

Det blev ingen sjätte Masterstitel för Tiger Woods den här gången.

Man kunde tydligt se under slutet av den långa lördagen att den regerande mästaren hade stora svårigheter att röra sig fritt. Varenda gång Tiger skulle plocka upp sin peg eller bollen ur hålet gjorde det med stor försiktighet.

Tiger gick upp kvart i fyra på morgonen för att få kroppen redo för en lång dag och spelade sedan drygt 25 hål.

– Vi har varit ute hela dagen och det känns helt klart i kroppen, sa Tiger efter sin långa lördag.

På nionde hålet stretchade han under någon minut och knöt näven och slog sig själv på den stela delen av ryggen för att mjuka upp den delen av kroppen.

– Jag kan gå hela dagen, inga problem. Men det är alla vridningar och när man böjer sig ner som känns. Men det är en del av spelet och något som jag förmodligen kommer att fortsätta att känna av i resten av min karriär, förklarade Tiger efter sin 72-rond sent på lördagen.

Med sina fem under par totalt och en delad 20:e plats efter tre ronder gör Woods en bra tävling, men är med sina nio slag upp till ledande Dustin Johnson, troligen chanslös på segern.

– Jag har inte hunnit tänka på morgondagen än, jag har haft fullt upp med att försöka sätta mig en i hyfsad position inför sista ronden. Men vi får se hur allt känns i morgon, sa en artig men tydligt besviken Woods som avslutning.


Text: Martin Strömberg • 2020-11-15
TournyttAugusta NationalDustin JohnsonPGA TourThe MastersTiger WoodsTournytt
Scroll to Top