Larry Mize visar att erfarenhet och rutin har stor betydelse runt Augusta National // Foto: Getty Images

The Masters

Trotsar åldern – Mize, 62 och Langer, 63, under par

Veteranerna visar framfötterna under första dagen på Augusta National.

Text: Martin Strömberg • 2020-11-13 Uppdaterad 2020-11-13

Tillsammans är Larry Mize och Bernhard Langer 125 år.

Men på Augusta National har åldern uppenbarligen mindre betydelse än på många andra stora golfbanor. Här premieras erfarenhet och strategi möjligen högre än längd och styrka och Mize, 62 år, och Langer, 63, är inte de första som visat att det går att göra riktigt bra resultat i The Masters trots att man blivit lite äldre.

I Larry Mizes fall finns en del förklaringar. Han är född i Augusta, studerade på Georgia Tech och har ett otal ronder på Augusta National i erfarenhetsbanken. Redan som 12-åring skötte han en av resultattavlorna runt Augusta National när Masters spelades.

Mize tog också sin oförglömliga seger i Masters som underdog i ett särspel mot Greg Norman och Seve Ballesteros 1987, då han satte en pitch från långt utanför green på det 11:e hålet.

Under första ronden på torsdagen gick Mize runt på 70 slag och delar 19:e plats i nuläget. Han snittade drygt 220 meter från tee, det är knappt hundra meter kortare än Bryson DeChambeau, som kom in på samma resultat.

– Jag har tränat stenhårt på mitt wedgespel inför tävlingen eftersom jag vet att jag måste slå bra wedgar och ha koll på avstånden för att kunna göra bra resultat. Det var skönt att spela bra sista nio och se sitt namn på ledartavlan, sa Mize efter ronden.

Mize tog sin senaste av fyra segrar på PGA-touren 1993, ett knappt halvår innan DeChambeau föddes.

Bernhard Langer gör i år sitt 37:e framträdande i Masters och har naturligtvis sina två segrar 1985 och 1993 som främsta minnen. Den fantastiske 63-årige tysken har bara missat kvalgränsen två gånger på Augusta och har nio topp tio-placeringar i tävlingen. Så sent som för ett par veckor sedan tog han ännu en inteckning i PGA Champions Tour då han vann Order of Merit, Charles Schwab Cup för sjätte gången.

Langer har helt otroliga 270 raka klarade kvalgränser på PGA Champions Tour och är i högsta grad konkurrenskraftig fortfarande även på “vanliga” touren.

Langer är tre under par efter tio hål när spelet bröts första ronden och delar 13:e plats.

Och med största sannolikhet drömmer såväl Mize som Langer fortfarande om ännu en grön kavaj.


Text: Martin Strömberg • 2020-11-13
TournyttBernhard LangerBryson DeChambeauLarry MizePGA TourThe MastersTournytt
Scroll to Top