Tiger Woods är tillbaka på gamla jaktmarker och visade under torsdagen att han hittar på banan. Foto: Getty images

The Masters

Tiger: “Jag gjorde allting bra”

Tiger Woods hade en mycket behaglig öppningsrond och är bra med i sitt titelförsvar i The Masters.

Text: Jesper Johansson • 2020-11-12

Tiger Woods var under det avslutande varvet av Masters 2019 mycket nära att göra hole-in-one på hål 16. Till slut skulle han vinna tävlingen och fullborda en av de största, om inte den största comebacken i golfhistorien.

Otroliga bilder vi aldrig glömmer, eller hur?
Om du trots allt vill se slaget en gång till kan du göra det här:

Under torsdagen spelade han sin första tävlingsrond på Augusta National sedan dess och han gjorde det med bravur. Woods inledde på hål 10 och faktum är att han redan var två under par innan han ställde sig på det 16:e hålets tee. Väl där, ja då slog han ett lika fint slag som förra året för en enkel birdie:

Totalt gick Tiger Woods fyra under par på torsdagen, vilket tangerar hans lägsta öppningsrond i Masters genom åren (2010 inledde han också med 68). Än mer anmärkningsvärt var kanske att det var Woods första bogeyfria rond i en major sedan säsongen 2009. När den första ronden bröts på grund av mörker under torsdagskvällen är den femfaldige Mastersvinnaren och titelförsvararen delad fyra – tre slag bakom ledaren Paul Casey.

– Jag gjorde allting bra idag. Bra drives, bra järnslag och puttning, det enda jag kan säga är att jag borde satt några puttar till. Jag slog bara ett dåligt slag, på åttonde hålet då jag hade perfekt avstånd med 60-gradaren men slog den till fel platå, sa en belåten Woods efter första ronden.

Han berättade också att rent fysiskt känner han sig i kanonform.

– Bättre än förra året och det är lättare att svinga nu än då.

Woods berättade också att han får en mer avslappnad känsla just här på Augusta än på många andra ställen, troligen tack vare hans många framgångar just här. Men känslan under första ronden i år var naturligtvis annorlunda, utan åskådare och läktare.

– Jag hörde en drönare på första hålet och en över puttningsgreen och det gör man inte vanliga år när det är så mycket sorl från publiken.

Klicka här för att komma till ledartavlan


Summering & snackisar från rond 1 av The Masters


Text: Jesper Johansson • 2020-11-12
TournyttAugusta NationalThe MastersTiger WoodsTournytt
Scroll to Top