Sergio Garcia vann the Masters 2017. I år kommer han inte göra det. Foto: Getty images

The Masters

Garcia sjuk – första missade majorn på 21 (!) år

Sergio Garcia kommer inte att kunna vinna veckans majortävling. Detta efter att ha testats positivt för covid-19.

Text: Jesper Johansson • 2020-11-09

Det var 2017 som Sergio Garcia för första gången kunde kalla sig majorvinnare. Efter över 70 försök lyckades han nämligen äntligen vinna en major då han var bäst av alla på Augusta National. I den Mastersupplagan lyckades han besegra Justin Rose i ett särspel för att vinna den gröna kavajen och han hade antagligen sett fram emot att iklä sig den udda stassen även i år.

Men så kommer det inte att bli. Spanjoren har nämligen testats positivt för covid-19 och missar därmed veckans majortävling. På Instagram skriver Garcia:

”I lördagskväll när jag körde hem från Houston Open började jag få ont i halsen och hosta. Symptomen fanns kvar när jag vaknade i söndags så jag bestämde mig för att göra ett covid-19-test tillsammans med min fru. Hon testades turligt nog negativt men det gjorde inte jag. Efter 21 år av att aldrig ha missat en majortävling, kommer jag tyvärr missa årets The Masters. Det viktigaste är att min familj och jag mår bra. Vi kommer tillbaka starkare och får bära den gröna kavajen i april istället”.

Sedan tidigare är det klart att Joaquin Niemann inte heller kommer spela veckans major på grund av ett positivt coronatest.


Text: Jesper Johansson • 2020-11-09
TournyttAugusta NationalSergio GarciaThe MastersTournytt
Scroll to Top