Världsettan Dustin Johnson verkar inte ha tappat formen efter sin coronakarantän // Foto: Getty Images

PGA Tour

Toppnamnen jagar formen inför Masters

Dustin, Koepka och Day visar fin form inför Augusta.

Text: Martin Strömberg • 2020-11-08

Det är veckan innan major och många av toppspelarna jagar desperat formen inför Masters på Augusta, under en säsong som knappast har varit idealisk för någon.

Världsettan Dustin Johnson gör sin första start efter att ha varit i karantän med covid-19 och han visar att han inte tappat spelet. Efter en inledande 72-rond har han haft två raka 66-ronder och är femma inför sista ronden.

– Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig efter att ha varit borta så länge men jag har spelat riktigt bra och är nöjd med hur spelet känns, sa DJ efter sin tredjerond.

Också Brooks Koepka visar uppåtgående form. Den fyrfaldige majorsegraren hade lördagens bästa rond, 65 slag, och med tanke på att han slutade delad tvåa i Masters 2019 så kanske han är på väg att hitta formen i precis rätt tid.

En annan spelare som gjort fina insatser på Augusta är Jason Day. Australiern har haft några tröga år med mycket skadebekymmer men den här veckan sitter spelet plötsligt igen. Day delar andraplatsen på åtta under par efter tre ronder, ett slag bakom ledande amerikanen Sam Burns.

Day har aldrig varit sämre än delad 28:a på Augusta på åtta starter och har fyra topp tio-placeringar. Som bäst var han delad tvåa 2011.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2020-11-08
TournyttBrooks KoepkaDustin JohnsonJason DayPGA TourSam BurnsTournytt
Scroll to Top