Robert MacIntyre tog sin första seger på Europatouren i Cyprus Showdown // Foto: Getty Images

Europatouren

MacIntyre tog första ET-segern

Förra årets rookie övertygade under slutronden.

Text: Martin Strömberg • 2020-11-08 Uppdaterad 2020-11-08

Det blev skotsk seger när Cyprus Showdown, andra raka ET-tävlingen på Aphrodite Hills i Cypern, avgjordes.

I och med att alla 19 kvarvarande spelare nollställdes inför sista ronden blev det i princip en 18-hålstävling sista dagen och den 24-åriga skotten, Robert MacIntyre, avgjorde på de två sluthålen.

Japanen Masahiro Kawamura hade just gjort birdie på sista hålet för att ta sig till sex under par och ledning i klubbhuset när MacIntyre skulle slå ut på 17:e, i det skedet var han fem under par. Då slog skotten dagens slag och var svindlande nära att göra hole-in-one.

Birdien där gav honom ett enkelt villkor, birdie på sista hålet skulle innebära seger, då inga andra spelare bakom kunde hota.

Efter en monsterdrive hade MacIntyre bara en pitching wedge in på par-femman och den satte han upp sex meter från hål. En enkel tvåputt senare var segern klar och MacIntyre hade svårt att hålla tillbaks tårarna under segerintervjun.

Första segern på Europatouren var i hamn efter tre andraplatser tidigare.

– Jag kan inte förstå det. Det har varit ett par jobbiga månader för mig men detta är vad jag kämpat för att uppnå. Jag har spelat bra de senaste veckorna men puttern har varit iskall.

MacIntyre blev årets rookie på ET förra säsongen men har hittills under den här avhuggna covid-19-säsongen haft svårare att övertyga. Men här på Cypern har han vänt på säsongen och tagit en tredjeplats förra veckan och nu tog han sin första efterlängtade seger.

Niklas Lemke, enda kvarvarande svensken, var ett tag uppe och nosade på toppen men efter en bogey på 15:e hålet försvann segermöjligheterna och Lemke slutade på en delad niondeplats på två under par.

Klicka på bilden nedan för att komma till slutresultatet.


Text: Martin Strömberg • 2020-11-08
TournyttEuropean TourMasahiro KawamuraNiklas LemkeRobert MacIntyreTournytt
Scroll to Top