Det blev inget lyckat Mastersgenrep för Henrik Stenson i Houston // Foto: Getty Images

PGA Tour

Tung svensktävling i Houston

Inget formbesked för Stenson inför Masters.

Text: Martin Strömberg • 2020-11-07 Uppdaterad 2020-11-07

Tre svenska spelare kom till start i Vivint Houston Open – ingen av dem får jobba helg.

Närmast kom Henrik Norlander som efter en bra andrarond på stentuffa Memorial Park till slut bara var ett slag ifrån kvalgränsen. Norlander gick andra ronden på 69 slag men fyra över par var ett slag för mycket.

För Henrik Stensons del såg det länge bra ut under andra dagens spel och han var ett tag nere på ett över par och ett under par för ronden. Tyvärr blev treputten från långt avstånd på det åttonde hålet för bogey inledningen på en niohålsstreak där svensken tappade sju slag mot par.

En birdie på det 17:e hålet snyggade till siffrorna något andra dagen till 75 slag, men Stensons sju över totalt var fyra slag för mycket, och förhoppningarna att ta med sig en bra placering till nästa veckas Masters på Augusta försvann.

Alex Norén var tio slag bättre under andra dagen än den första men hans 69 slag andra dagen räckte bara till för att snygga till statistiken och Norén slutade på en delad 103.e plats.

I ledningen efter två ronder finns Sam Burns på sju under par, två slag före Jason Day och Carlos Ortiz, båda fem under par.

Noterbart är att de två norska spelarna Kristoffer Ventura (-2) och Viktor Hovland (-1), båda klarade kvalgränsen.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2020-11-07
TournyttAlexander NorenCarlos OrtizHenrik NorlanderHenrik StensonJason DayKristoffer VenturaPGA TourSam BurnsTournyttViktor Hovland
Scroll to Top