Henrik Stenson är bäste svensk i Texas efter 18 spelade hål. Foto: Getty images

PGA Tour

Svag svenskstart i Houston

Tre svenskar spelar veckans PGA Tour-tävling men ingen av dem fick väl en kanonstart på Houston Open direkt...

Text: Jesper Johansson • 2020-11-06 Uppdaterad 2020-11-06

Henrik Stenson, Henrik Norlander och Alex Norén spelar i veckans PGA Tour-tävling. Ingen av dem fick väl egentligen någon drömstart av veckans tävling.
Efter 18 spelade hål är Alex Norén den svensk med sämst resultat. På torsdagen gjorde han två birdies. Tyvärr ackompanjerades de cirklarna i scorekortet med åtta bogeys och en trippel… Nio över par innebär att Norén är delad 125:a efter första varvet.

Näst bäste svensk är Henrik Norlander, även om han också hade en relativt trög rond sett till vad vi vant oss vid att se. Sju bogeys och noll birdies efter 13 inspelade hål kunde han putsa upp något med två birdies sista fem hålen för att därmed signera en 75-rond och ta sig till en delad 100:e-plats. Norlander är därmed inte helt borta från tävlingen men måste slå till med en riktigt fin rond idag fredag, om han ska ha en chans att klara cutten.

Bäst har Henrik Stenson spelat av våra blågula hopp i tävlingen. Han hade en händelsefattig dag helt utan birdies. Men det blev bara två bogeys vilket innebär att han är två över par och delad 63:a. Den positionen delar han med spelare som Brooks Koepka och världsettan Dustin Johnson, så han är i alla fall i gott sällskap även om han förstås hade velat ha ett bättre resultat.

Men än är det en ronde kvar att spela inför helgen och mycket kan hända. Veckans bana, Memorial Park, har visat sig vara en rejäl utmaning för spelarna och därför ska väl egentligen ingen räknas bort eller in till helgens spel innan sista slaget är i hål.


Text: Jesper Johansson • 2020-11-06
TournyttAlexander NorenHenrik NorlanderHenrik StensonPGA TourTournytt
Scroll to Top