Frida Kinhult är i ensam ledning med ett varv kvar att spela. Foto: Getty images

Symetra Tour

Kinhult i stor ledning – närmar sig LPGA Tour

Om Frida Kinhult fortsätter på samma sätt är hon mycket nära att ta en plats på LPGA Tour till nästa säsong.

Text: Jesper Johansson • 2020-11-06

Det är faktiskt inte helt säkert att Frida Kinhult tar sig till LPGA Tour om hon vinner veckans tourfinal, men hon kommer ha en enormt fin chans att göra det.

Svenskan måste nämligen vinna veckans Symetra Tour Championship för att ta sig upp till femteplats på Volvik Race for the Card, den rankinglista som löper över hela säsongen och där de fem främsta får en plats på LPGA Tour nästa år.

Problemet är bara att det inte är helt i Kinhults händer. Om exempelvis Bailey Tardy spelar upp sig under fredagens avslutande rond kommer hon ha chans att ta sig förbi svenskan och peta ner henne till sjätteplatsen. Tardy är inför finalronden delad 46:a på +11.
Men där är vi inte än och Frida Kinhult kan bara påverka sitt eget spel. Under torsdagen gjorde hon just så och det med bravur.

69 slag med fyra birdies och en bogey gör att hon totalt är –8. Det innebär en sex slag stor ledning till de delade tvåorna Sierra Brooks och Laura Waern. Sex slags försprång med 18 hål kvar att spela – ett ypperligt läge. Kanske hade det varit bäst att inte gå för alla pinnar, utan istället spela lite mer säkert. Det är dock inte Kinhults taktik.
– Jag kommer att fortsätta göra det jag gjort hittills. Spela på samma sätt och vara aggressiv och gå för alla flaggor. Jag spelade safe på ett hål idag vilket slutade med en lång svår putt för att rädda paret. Det var dumt, de här greenerna är svåra om du inte är inom sex meter, säger Kinhult.

Under det tredje varvet av tävlingen spelade svenskan tillsammans med de två spelarna som nu är delad tvåa i tävlingen. De båda fick en dålig start men Kinhult försökte undvika att tänka på det och istället fokusera på att fortsätta vara aggressiv och attackera pinnarna.
– De fick en tuff start så jag försökte föreställa mig att det var någon annan spelare som hade skjutit lågt som jag var tvungen att jaga ikapp. Det är lite dumt att gå för alla flaggor hela tiden kanske. Men det är roligt också.

Ännu roligare kommer det att bli om hon lyckas hålla ihop spelet och fortsätta vara aggressiv sista ronden. Då blir det förhoppningsvis en touruppgradering och en biljett till US Women’s Open om några veckor.


Text: Jesper Johansson • 2020-11-06
TournyttFrida KinhultSymetra TourTournytt
Scroll to Top