Phil Mickelson använder sig av ett extra långt skaft i sin driver. Foto: Getty images

The Masters

Mickelsons driverskaft ska ge mer längd

Längdhysterin på proffstourerna världen över fortsätter. Phil Mickelson spelar nu med ett extremt långt driverskaft för att hitta en fördel.

Text: Jesper Johansson • 2020-11-05

Jakten på längd fortsätter för världens bästa golfare. En av dem som vill slå ännu längre från tee, till och med hit bombs, är Phil Mickelson.

Han har meddelat att han kommer använda sig av en driver med ett skaft på längden 47½ tum, alltså två tum eller till och med 2½ tum längre än standard.

Det var i Callaway Golf Podcast som ”Lefty” pratade om sitt experiment och hur han kommer ha en längdfördel tack vare detta på vissa hål.
Om en spelare kan flyga bollen 288–295 meter kommer man ha stora fördelar på hålen 2, 8, 14 och 17 och ge spelarna en fördel då man kan vara mer aggressiv.
– Om du kan flyga över fairwaybunkern är det en sandwedge in och du börjar tänka på birdies. Om du slår en 3-wood från tee och lägger den vid sidan om bunkern har du en järnsexa in mot green och då får du snarare fundera på att göra par. Det finns möjligheter att attackera flera hål om du kan flyga bollen lite längre, säger Mickelson som exempel.

Det nya skaftet menar Mickelson gör att han kan ha en carry på 320 yards, 292 meter. Samtidigt har Bryson DeChambeau publicerat bilder där han har en carry på vansinniga 400 yards (365 meter). Men med Mickelson finns det en längdrisk – han måste också slå bollen relativt rakt…

Enligt golfreglerna får ett skaft inte vara längre än 48 tum. Han har tidigare använt det extremt långa skaftet dels i Zozo Championship – där han slutade näst sist. Men också på PGA Tour Champions-tävlingen Dominion nergy Classic. Den tävlingen vann han.

Skaftet på drivern kommer också vara i bagen den här veckan då han ska spela Houston Open.


Text: Jesper Johansson • 2020-11-05
TournyttPGA TourPhil MickelsonThe MastersTournytt
Scroll to Top