Henrik Stenson har sakdat sig då han spelat "pickle ball". Foto: Getty images

PGA Tour

Skadad Stenson spelar ändå – skadade hälen under annan sport

Hört talas om "pickle ball"? Sporten är orsaken till att Henrik Stenson skadat sig väldigt olägligt inför årets sista major.

Text: Jesper Johansson • 2020-11-03

Under det andra varvet av Bermuda Championship tvingades Henrik Stenson att avbryta tävlingen på grund av smärta i höger häl. Till SVT Sport förklarar han nu vad som var orsaken.

Stenson har nämligen plockat upp sporten ”pickle ball”, en tennis-padel-liknande sport och för två veckor sedan slutade det med smärtor.
– Jag fick problem med hälkudden under höger häl efter en landning. Det har inte blivit riktigt bra och när vi började gå längre sträckor förra veckan var det sådär, säger Stenson till SVT.

Men även om han inte kunde spela klart förra veckans tävling är han fast besluten att spela veckans Houston Open och veckan därpå delta i The Masters. Skadan i hälen tror inte Stenson är speciellt allvarlig, om än smärtsam.
– Jag är på väg till Houston nu. Jag vet inte om det känns samma eller bättre men det. Verkar mest vara smärta och att bita ihop om det går.

Men veckans Houston Open är inte Henrik Stensons viktigaste start i november. Det är förstås Masters Tournament veckan därefter. Men någon segerchans anser Stenson sig inte ha. Eller jo, ”en på 100”.
–– Lite spel och inget bra spel när vi spelat gör väl inte oss till någon stor favorit i förhandssnacket. Däremot tror jag mycket starkt på ”bäste svensk” i Masters, säger Stenson (som är ende svensk i tävlingen).


Text: Jesper Johansson • 2020-11-03
TournyttHenrik StensonPGA TourThe MastersTournytt
Scroll to Top