Saken är klar. Darren Clarke och caddien Sandy Armour kan andas ut. FOTO: Getty Images

Champions Tour

Clarkes första vinst sedan segern i The Open

Darren Clarke tog en efterlängtad första seger på Champions Tour. Robert Karlsson får vänta på sin. Han tappade sista nio.

Text: Bo Steffensen • 2020-11-02 Uppdaterad 2020-11-02

Robert Karlsson gick ut i ledarboll tillsammans med Darren Clarke och Jim Furyk. Två bollar framför fanns titelförsvararen Bernhard Langer.

Det var dessa fyra det skulle handla om när Timber Tech Championship på Champions Tour skulle avgöras på Broken Sound i Florida.

Karlsson och Clarke var ett före Furyk som var ett före Langer.

Langer, som vann tävlingen med fem slag förra året, gick första nio fyra under och var några birdies senare uppe i ensam ledning (–17), ett före Karlsson och Clarke med en tredjedel av banan kvar att spela.

Så långt såg det bra ut för Robert Karlsson, men en bogey på 11 och 14 följdes av en dubbel på 15 och bogey 17 och så var den dagen förstörd.

63-årige Bernhard Langer, golfmaskinen som varit bogeyfri i 50 hål,  gjorde plötsligt två ovanliga misstag och tappade ett slag på både 15 och 17.

Dörren var nu öppen för Darren Clarke som ställde sig på 17:e tee med ett slags ledning. Han avslutade med birdie på sista hålet och tog sin första seger på Champions Tour, ett slag före Langer och Furyk. I sin fyrtionde start.

– Det har varit ett slit, hårt jobb. De här killarna är bra, riktigt bra. Jag har haft många chanser de senaste åren så att faktiskt få det gjort känns bra, sa 52-årige Darren Clarke i greenintervjun efteråt.

Under den andra ronden (då han gick tio under par) fick Clarke ett pliktslag efter att ha plockat upp bollen på fairway i tron att det var lägesförbättring som gällde. Det var det inte.

En incident han inte kunde låta bli att tänka på under den tajta finalronden för tänk om …

– Tanken kom definitivt då och då. Jag verkar göra de där lite dumma grejerna mot mig själv. Jag slog en snaphook på nian och tänkte gör inte en dum grej till. Men min attityd var bra i dag. I går kväll fick jag ett par meddelanden från doktor Bob Rotella, som jag jobbat med under lång tid, och han sa till mig att bara jobba på och acceptera vad som händer. Det är ju så, ibland när vi pressar på så gör vi det lite för hårt. I dag hade jag tålamod och väntade på att saker och ting skulle hända, säger Darren Clarke.

Darren Clarke slutade –17 totalt efter ronderna 69–62–68.

Segern belönades med  300 000 dollar.

Vinsten var nordirländarens första sedan segern i The Open på Royal St George’s 2011.

– Förra gången jag vann var jag onykter i en vecka efteråt. Det ska jag inte vara den här gången, skrattade han.

Robert Karlsson (65–66–71) blev delad femma till slut, tre slag efter Clarke.

Nästa vecka avslutar Tour Champion året med Charles Schwab Cup Championship i Phoenix. Säsongen fortsätter dock in på nästa år eftersom en del tävlingar ställts in på grund av coronapandemin.

Robert Karlsson har haft en fin debutsäsong. Han ligger åtta på totalrankingen (som leds av Bernhard Langer)

På sina tolv spelade tävlingar har Karlsson åtta topp 10-placeringar.

Resultat Timber Tech Championship


Text: Bo Steffensen • 2020-11-02
TournyttChampions TourDarren ClarkeRobert Karlsson
Scroll to Top