Robert Karlsson fortsätter spela bra på Champions Tour. På söndagen går han en fight om segern med framför allt Darren Clarke och Jim Furyk. FOTO: Getty Image

Champions Tour

Karlsson i ledarboll med två Ryder Cup-kaptener

Robert Karlsson jagar sin första seger på Champions Tour. Han leder inför finalvarvet av Timber Tech Championship.

Text: Bo Steffensen • 2020-11-01

Robert Karlsson fyllde 50 i september förra året och gör sin första säsong på Champions Tour.

Pågående Timber Tech Championships i Florida är hans tolfte tävling på den amerikanska seniorturen. På de elva han spelat tidigare har han slutat topp 10 sex gånger, varav tvåa en gång.

Efter 66 slag, 6 under par, på lördagen är Karlsson i delad ledning tillsammans med ett år äldre förre Ryder Cup-kaptenen Darren Clarke. Båda är –13 totalt inför sista dagens spel.

Båda är ute efter sin första vinst.

– På Champions Tour är det väldigt låga scorer hela tiden och väldigt tajt. Jag försöker att inte tänka så mycket på det utan spela mitt eget spel och det blir min plan även i morgon. Dessutom är det en lite konstig känsla att spela utan publik så på ett vis blir det ingen större skillnad. Jag ska helt enkelt gå ut och ta det som en helt vanlig dag och försöka gå så lågt som möjligt, sa Robert Karlsson efteråt.

Darren Clarke svarade för lördagens överlägset bästa rond. Han noterade 62 slag, tio under par, i scorekortet efter åtta birdies, en eagle och resten par. Trots att han åkte på ett pliktslag på andra hålet efter att ha plockat upp bollen på fairway i tron att det var lägesförbättring som gällde. Det var det inte.

– Jag ser fram emot söndagen. En vacker dag så kanske jag får en seger. Tyvärr är detta min sista tävling på grund av min visumsituation. Jag kan inte spela Phoenix nästa vecka. Låt oss hoppas att jag avslutar årets starkt, säger Clarke.

Ett slag bakom Clarke och Karlsson lurar en annan tidigare Ryder Cup-kapten, om än amerikansk. Jim Furyk, som i likhet med Phil Mickelson vann sina två första starter på touren, är ute efter sin tredje seger.

De tre går ut i ledarboll klockan 16.45 svensk tid.

John Daly som ledde efter första dagen? Han gick ett över par och halkade ner till en delad 20:e plats (–7 totalt).

Följ tävlingen här


Text: Bo Steffensen • 2020-11-01
TournyttChampions TourRobert Karlsson
Scroll to Top