Rory McIlroy är på jakt efter den gröna kavajen och har en plan för att vinna om några veckor. Foto: Getty images

The Masters

McIlroys plan inför Masters Tournament – så ska han vinna

Efter att ha gjort nästan 30 birdies i Zozo Championship är Rory McIlroy säker på att han kan gå tillräckligt lågt i majorn om några veckor. Men det finns saker han vill förbättra.

Text: Jesper Johansson • 2020-10-26 Uppdaterad 2020-10-26

Rory McIlroy gjorde under förra veckans Zozo Championship totalt 29 birdies. En siffra som borde räcka till en hög placering. Topp-10 eller kanske ännu högre.
Men så blev det inte för nordirländaren. Anledningen är att han gjorde en hel del misstag som innebar att han till slut gick runt på 15 under par och slutade på en delad 17:e-plats.
– Efter två dagar hade jag gjort sju birdies första dagen och åtta birdies dagen efter. Jag hade alltså gjort 15 birdies och var inte ens topp-40 i tävlingen, sa McIlroy efter sista ronden.
– Jag räknade upp för min caddie varje gång jag gjorde en birdie, ’23, 24, 25’. Det är inte så bra att vara nära 20:e-platsen och ha gjort så många birdies.

Men många birdies innebär att han har spetsen i spelet som krävs för att vinna tävlingar. Med Masters Tournament runt hörnet är han nu på jakt efter att putsa bort de fulaste fläckarna i spelet för att på så sätt ha en chans att vinna den enda majorn han fortfarande inte vunnit.
Enligt honom själv är det just misstagsminimering som krävs för att Rory McIlroy ska ha en chans att vinna i Georgia.
– Det är nästan som att jag försöker vara för perfekt och kanske är jag lite för aggressiv när jag måste jaga. Jag kanske måste ta min medicin lite bättre, det var så den här veckan var.

Rory McIlroy kommer inte att tävla mer inför Masters Tournament som spelas i mitten av november. Han kommer däremot att ta sig till majorbanan för att få en känsla över hur den spelas så här års. Där kommer han också kunna lämna all energi han har. För efter majorn planerar han att vara spelledig i två och en halv månad till Farmers Insurance Open i slutet av januari.


Text: Jesper Johansson • 2020-10-26
TournyttPGA TourRory McIlroyThe MastersTournytt
Scroll to Top