Jason Day tävlar i veckan trots skada så sent som i söndags. Foto: Getty images

PGA Tour

Day med 68-rond dagar efter hans skada

För fyra dagar sedan var Jason Day tvungen att dra sig ur CJ Cup på grund av skada. Nu är han tillbaka och tävlar med ett fint resultat.

Text: Jesper Johansson • 2020-10-23

Fyra dagar efter att Jason Day drog sig ur CJ Cup på grund av en skada i nacken spelar han återigen tävlingsgolf.
Den här veckan är det Zozo Championship som gäller och australiern har startat riktigt bra med en 68-rond – fyra under par.

Jason Day drog sig ur förra veckans tävling efter att ha spelat två hål under det sista varvet i Las Vegas. Han var då endast fem slag från ledning vilket tyder på att smärtan var allvarlig. Men något måste han ha justerat sedan dess då han alltså gick runt på 68 slag utan en enda bogey på Sherwood Country Club under torsdagen. Enligt han själv är skadan dock fortfarande ett problem.
– Det är okej men inte helt hundra. Men jag kämpar på och vet vad som måste göras för att skadan inte ska förvärras. Jag tog mig igenom den här dagen, vilket jag är glad över, sa forne världsettan efter ronden.

Skador har varit ett återkommande problem för Jason Day under de senaste åren vilket satt käppar i hjulen. Men i somras såg han ut att vara tillbaka i sin forna glans då han hade fyra raka topp 10-placeringar. Kanske kan han lyckas med något liknande i helgen, han är efter 18 spelade hål delad 17:e.


Text: Jesper Johansson • 2020-10-23
TournyttJason DayPGA TourTournytt
Scroll to Top