Justin Thomas är, som så många andra, på jakt efter att öka längden från tee. Foto: Getty images

Tournytt

Även Justin Thomas jagar längd

Att slå långt blir en allt viktigare del av själva golfspelandet. Justin Thomas är väl medveten om detta och arbetar för att slå längre.

Text: Jesper Johansson • 2020-10-14

Det har knappast undgått någon att Bryson DeChambeau gör allt i sin makt för att slå längre golfslag. Han har ökat i vikt och explosivitet. Han har mixtrat med utrustningen och svingen. På grund av allt detta har han också blivit en bättre golfare med en majorvinst på köpet.

Kanske är det på grund av DeChambeaus framgång som också Rory McIlroy har publicerat filmer där han ökat sin svinghastighet. Av de indikationer som finns att tillgå är även nordirländaren på jakt efter en ökad svinghastighet, ökad bollhastighet och längre drivar som följd.

Hans vän och tourkollega, Justin Thomas, är regerande mästare i veckans CJ Cup. Den här gången spelas tävlingen på Shadow Creek utanför Las Vegas och där träffade han medier som frågade amerikanen om den ökade längden från tee och om det är något även han är på jakt efter. Svaret är ”ja”, men han ska inte göra som Bryson DeChambeau.
– Jag är inte lång nog att gå upp 18 kilo. Jag kommer att se ut som en badboll, skojade Thomas med sina 177 centimeter och 72 kilo.
– Det finns många sätt att göra det på. Det viktigaste för mig är att fortsätta hålla mig skadefri och utvecklas på rätt sätt gällande min hälsa. Men om jag kan göra det och dessutom öka farten lite, det vore enormt.

Efter US Open har Justin Thomas varit spelledig och arbetat hårt med fysiken. Sedan spelet drog igång efter coronapandemins utbrott hade han tappat sju kilo. Den vikten har han åter lagt på sig. Dessutom har han försökt att öka träningsmängden på underkroppen för att få mer fart i klubban. Detta samtidigt som han försöker bibehålla sin flexibilitet. Resultatet?
– Jag försöker öka längden. Det handlar om att testa lite olika saker och träna explosivitet för att hitta lite mer längd.

Justin Thomas spelar de första två ronderna av veckans tävling tillsammans med Brooks Koepka och Sungjae Im.


Text: Jesper Johansson • 2020-10-14
TournyttBryson DeChambeauJustin ThomasPGA TourRory McIlroyTournytt
Scroll to Top