Bryson DeChambeau ska bli ännu större. Han ska också börja använda sig av nyutvecklad utrustning. Slutmålet är att slå ännu längre. Foto: Getty images

PGA Tour

DeChambeau ser inget stopp – ska slå ännu längre

Bryson DeChambeau slår kanske längst av alla på touren. Nu vill han öka längden ytterligare.

Text: Jesper Johansson • 2020-10-12 Uppdaterad 2020-10-12

Bryson DeChambeau spelade i förra veckans PGA Tour-tävling. Det blir hans enda mellan US Open och The Masters.
Om fyra veckor ska han och hans kollegor inleda årets sista majortävling. Fram till dess planerar den långtslående bombaren att finkalibrera utrustningen.

Efter helgens Shriners Hospitals for Children Open sa amerikanen att han ska fixa både svingen och utrustningen lagom till nästa major.
– Jag har några utrustningsgrejer som kommer de kommande två månaderna. Det är främsta skälet till att jag spelar så lite just nu. Jag tror att de fördelar jag i vanliga fall har kommer att bli betydligt bättre med den nya utrustningen. Den har inte kommit än dock, men det är hårt jobb som läggs ner ”behind the scenes”, säger DeChambeau.

Men det är inte bara utrustningen och svingen som ska kalibreras. Amerikanen säger att han nästa vecka planerar att helt lämna klubborna i garaget och istället fokusera på motorn: Kroppen. Han planerar att styrketräna och gå upp till en vikt runt 111 kilo (245 pounds) för första gången. Därefter återgår fokusen till själva golfspelet och siffrorna på hans Trackman-display.

Tidigare har Bryson DeChambeau meddelat att han funderar på att använda sig av ett 48 tum långt driverskaft, vilket är maxlängden. En inte allt för vågad gissning är väl att det skaftet inte riktigt är klart ännu. Men när det väl är klart, ja då planerar han att slå ungefär 2 000 drives inför The Masters.

Det är 71 drivar per dag i fyra veckor. Det är också 71 kroppsliga urladdningar per dag i 28 dagar. Kanske är det lika bra att lägga på sig några kilon.
– Jag vill hitta fördelarna som tillåter mig att bli bättre och bättre för varje gång jag spelar. Det har bevisligen hjälpt. Jag har tagit stora framsteg i år och jag planerar att inte sluta med det, säger DeChambeau.


Text: Jesper Johansson • 2020-10-12
TournyttBryson DeChambeauPGA TourThe MastersTournyttUS Open
Scroll to Top