Sergio Garcia med den Sanderson Farms välkända "buckla". FOTO: Getty Images

PGA-touren

Stark finish av Norlander – Garcia för svår

Henrik Norlander slutade fyra i Sanderson Farms Championship. Sergio Garcia tog sin fösta PGA-tourseger sedan vinsten i Masters 2017.

Text: Bo Steffensen • 2020-10-05

Henrik Norlander slog till med en stark avslutningsrunda på Sanderson Farms Championship. Efter fyra birdies och två eaglar kom han in på 65 slag, sju under par, för . De fem sista hålen gick han fyra under par.

Norlander, som började dagen sex slag efter, slutade –15 totalt vilket räckte till en delad fjärdeplats.

Det var bara en spelare som gick lägre än Henrik Norlander under söndagen.

En bogeyfri Peter Malnati, som också kom bakifrån, gjorde birdies på hälften av hålen (63 slag) och var –18 när han kom in i klubbhuset. Han trodde inte själv att det skulle räcka till seger men det var inte långt ifrån. En och en halv timme  senare behövde Sergio Garcia, som gick ut i ledarboll, en birdie på sista hålet för att vinna med ett.

Spanjoren slog upp en magnifik järnåtta från 156 meter. Bollen dansade runt pinnen och stannade en dryg halvmeter från hålet. Garcia behövde inte ens blunda för att sänka den. En imponerande avslutning. Malnati kunde bara skratta där han stod på driving rangen.

Segern var Garcias första på PGA-touren sedan vinsten i The Masters 2017.

– Min pappa har åtta syskon och vi har förlorat två av hans bröder på grund av corona. En i början och en förra lördagen. Så det har varit tufft för min pappa. Den här segern är för dem, sa han efteråt.
Inför denna veckan åkte Sergio Garcia ner till plats 51 på världsrankingen, han har inte varit utanför topp 50 sedan 2011, och bestämde sig för att spela Sanderson Farms för första gången. Nu återvänder han in i det sällskapet med ”vändande post”. Vinsten ger honom 30 rankingpoäng och en plats strax ovanför 40-strecket.

Henrik Norlander, som inlett den nya PGA-toursäsongen med två missade kvalgränser, är nu 23:a på Fedex Cup-rankingen.

Toppen av leaderboarden (klicka på bilden för fullständigt resultat)


Text: Bo Steffensen • 2020-10-05
TournyttHenrik NorlanderPGA TourSergio Garcia
Scroll to Top