Scottie Scheffler var i en formtopp när han testades positivt för covid-19. Nu är han tillbaka för att tävla. Foto: Getty images

Tournytt

Årets rookie missade US Open: ”Sög att sitta hemma”

Scottie Scheffler kommer i veckan att spela sin första tävling sedan han testades positivt för covid-19.

Text: Jesper Johansson • 2020-10-01

Dagen efter att Scottie Scheffler fick veta att han blivit utsedd till årets rookie testades han positivt för covid-19. Därmed kunde han inte starta i årets US Open på Winged Foot och motta gratulationerna från hans kollegor – som röstade fram honom till det fina priset.
– Jag hade gott om tid hemma att smälta utmärkelsen. Jag känner att jag hade en bra stabil rookie-säsong. Om jag på förhand hade fått höra att mina resultat hade varit som de blev, skulle jag vara glad. Jag skulle ha velat vinna, men jag känner att en seger finns i horisonten och att spelet är på en bra nivå, säger Scheffler inför veckans tävling – som blir hans första sedan karantänen.

Scheffler spelade i den sista gruppen i PGA Championship tidigare i år och i sina fyra senaste starter blev det tre topp 5-placeringar. Det var därefter han testades positivt och inte fick åka till New York.
– Det sög att sitta hemma och kolla på US Open, framför allt med tanke på hur jag spelade veckorna innan tävlingen. Jag kände att jag skulle ha en god chans att vinna. Det sög, men det är världen vi lever i. Jag mådde bra så det var ju turligt att jag kunde tillfriskna snabbt. Så allt är bra nu, säger Scheffler.


Text: Jesper Johansson • 2020-10-01
TournyttPGA TourScottie SchefflerTournytt
Scroll to Top