Annika Sörenstam under Solheim Cup 2017. Foto: Getty Images

Junior Solheim Cup

Sörenstams nya uppdrag

Annika Sörenstam ska leda det europeiska Junior Solheim Cup-laget.

Text: Jesper Johansson • 2020-09-29

Nästa år ska Ping Junior Solheim Cup avgöras och två legendarer kommer leda de två lagen. Renee Powell är kapten för det amerikanska laget. Det europeiska laget leds av Annika Sörenstam.

Tävlingen ska spelas i början av september i Toledo, Ohio.

Annika Sörenstam har representerat Europa i åtta Solheim Cup genom åren och var kapten på Des Moines Golf & Country Club 2017. Sedan Sörenstam gick i pension 2008 har svenskans fokus i högsta grad legat på hennes välgörenhetsorganisation, som anordnar flera stora juniortävlingar för flickor världen över.
– Jag är exalterad över att vara kapten för Europa i nästa års Ping Junior Solheim Cup. Det senaste decenniet har mer än 90 procent av spelarna i det europeiska och amerikanska Solheim Cup-lagen spelat minst en av våra sju juniortävlingar. Jag känner redan flera av de tjejer som siktar på att kvala in till Europas lag nästa år och jag ser fram emot att arbeta med dem i Toledo, säger Sörenstam i ett pressmeddelande.

Annika Sörenstams juniortävlingar har fått ett stort genomslag och samlar de största talangerna. Faktum är att 45 av deltagarna i årets Womens British Open någon gång hade spelat en av Annikas tävlingar.
Att vara en del av juniorernas Solheim Cup har också visat sig vara ett bra bevis på att man är på rätt väg i karriären. Av de tolv spelarna som representerade Europa i Solheim Cup 2019 hade tio varit en del i ett Junior Solheim Cup-lag. 
– Vi är glada över att Annika Sörenstam har accepterat kaptensrollen. De unga tävlande kommer att ha en otrolig möjlighet att tillbringa sin tid och lära sig från en av de bästa i sportens historia, säger Alexandra Armas, vd för LET.


Text: Jesper Johansson • 2020-09-29
TournyttAnnika SörenstamLadies European TourLPGA TourSolheim Cup
Scroll to Top