Sebastian Söderberg är fast i karantän trots att han inte testats positivt för covid-19. Foto: Getty images

Coronavirus

Söderbergs otur – fast i karantän trots negativt test

European Tours coronaregler gör att Sebastian Söderberg är satt i karantän, trots negativa tester.

Text: Jesper Johansson • 2020-09-29

I veckan spelas Scottish Open på European Tour. Men med i Rolex-tävlingen finns inte Sebastian Söderberg. Anledningen är att svensken satt bredvid en person som testats positivt för covid-19.

Enligt European Tours säkerhetsprotokoll får inga spelare som varit i kontakt med en smittad person fortsätta tävla även om personliga testet har varit negativt.

Detta gör att Söderberg nu sitter i karantän och missar veckans stortävling.
– Det är oturligt men som reglerna fungerar måste jag sitta isolerad i 14 dagar. Någon bredvid mig på planet hit råkade vara fallet den här gången. Jag har själv testat negativt tre gånger senaste två veckorna och har sedan tidigare antikroppar men det har tyvärr inte haft någon påverkan, säger Söderberg till Svensk Golf.

Vad gör du om dagarna?
– Jag har fått in en cykel och lite gymsaker på rummet så jag kör två styrkepass per dag, sedan tränar jag lite puttning och så. Senaste dagarna har det varit gott om sport att titta på så det har gått ganska bra hittills.

Sebastian Söderberg kommer vara klar med sin karantän från och med måndag, vilket innebär att han förhoppningsvis kommer vara klar att spela


Text: Jesper Johansson • 2020-09-29
TournyttEuropean TourSebastian SöderbergTournytt
Scroll to Top