Tiger Woods anser att veckans US Open-bana är en av världens tuffaste. Foto: Getty images

US Open

Tiger om veckans bana: ”En av världens två svåraste”

En av de mest rutinerade spelarna i veckans major är tveklöst Tiger Woods. Amerikanen har spelat på de flesta majorbanorna och när det kommer till svårighetsgrad anser han att Winged Foot är bland de tuffaste.

Text: Jesper Johansson • 2020-09-16

Senast US Open spelades på Winged Foot var 2006. Mycket har hänt sedan dess, bland annat har spelarna som deltar i den absoluta eliten föryngrats. Till stor del i alla fall. En av de som är med i veckan som också spelade för 14 år sedan är Tiger Woods. Han missade cutten i den upplagan men hoppas den här veckan att rutin och skicklighet ska räcka långt. Förhoppningsvis har han också tålamod, för bogeys kommer att göras.

Faktum är att Woods rankar veckans bana som en av världens tre svåraste – som det spelas majors på. De andra är Oakmont och Carnoustie.
– Alla de banorna kan vara värd för en major utan att göra om någonting. Den här och Oakmont är etta och tvåa, säger Woods inför veckans major.

US Open har spelats på Winged Foot vid fem tidigare tillfällen. Endast 1984 var vinnarscoren under par, då Fuzzy Zoeller vann på scoren –4. Men då var det mjukt i backen vilket underlättade för honom och hans konkurrenter. Så är det inte i år.
– Banan kommer att spelas svårt. De kan välja lite beroende på var de sätter flaggorna hur svårt det ska bli. Men med prognosen som väntar kommer det vara svårt oavsett hur de gör, säger Woods.

När Tiger Woods spelade här 2006 var det första tävlingen sedan hans fars bortgång. Förberedelserna hade därför inte varit optimala och med resultaten 76–76 missade han kvalgränsen.

Därefter? Tiger Woods spelade åtta tävlingar och bara i en av dem hade han någon framför sig när resultaten var fastställda.

Han blev delad tvåa i The Western, sedan vann han The Open och ytterligare sex titlar innan säsongen var slut. En av dem var PGA Championship.
– Helt ärligt så hade jag inte förberett mig tillräckligt för den tävlingen (US Open). Jag la inte ner tiden som krävdes och tränade för lite. Jag var inte förberedd att spela då jag fortfarande sörjde min pappas bortgång.


Text: Jesper Johansson • 2020-09-16
TournyttTiger WoodsTournyttUS Open
Scroll to Top