Curtis Thompson vann på Korn Ferry Tour i helgen. Foto: Getty images

Tournytt

Slutade för två år sedan – vinnare i helgen

Som 25-åring valde han att avsluta karriären. Nu har han tagit sin första professionella seger.

Text: Jesper Johansson • 2020-09-14

Curtis Thompson beslutade sig för att avsluta sin professionella karriär för två år sedan. Nu har 27-åringen tagit sin första seger.

Thompson, bror till Lexi med samma efternamn, lyckades under söndagen vinna Evans Scholars Invitational genom att göra en birdie på det sista hålet. Hans 70-rond, två under par, gjorde att han vann med ett slag över Will Zalatoris och Jimmy Stanger.

Det var efter en katastrofal säsong 2018 som Thompson beslutade sig för att avsluta karriären. Han hade förlorat sitt kort på Korn Ferry Tour och valde då att bli caddie åt sin syster samtidigt som han arbetade som caddie på sin lokala bana Pinetree Golf Club i Florida. Samtidigt gick han tillbaka till sitt college för att göra klart sin utbildning.

Men tävlingsnerven lockade fortsatt för Thompson, som därför kvalade in till Korn Ferry Tour genom Q-School förra året. Nu har han alltså tagit sin första professionella seger och är därmed rankad tolva på penninglistan.
– Jag trodde aldrig jag skulle vara här igen och jag trodde definitivt inte att jag skulle vinna. Jag kan inte tacka människorna runt mig nog för den hjälp jag fått när jag var på botten och vände. Jag är extremt glad. Det här ger mig ett intyg på att jag är bra nog för att spela här ute. Jag känner mig mer säker på mig själv, sa Thompson efter segern.


Text: Jesper Johansson • 2020-09-14
TournyttKorn Ferry TourTournytt
Scroll to Top