Dustin Johnson hade stora problem att få spelet från tee att fungera under Tourfinalens andra rond // Foto: Getty Images

PGA Tour

Usel från tee – ändå leder DJ Tourfinalen

Närspelet räddade DJ på East Lake.

Text: Martin Strömberg • 2020-09-06

Av första rondens fina spel fanns inte mycket kvar när ledarbollen gick ut i Tourfinalen i FedEx Cup andra dagen på East Lake.

Både Dustin Johnson och Jon Rahm hade stora svårigheter och Johnson, som vanligtvis är både lång och rak från tee, har bara träffat sju fairways av 28 möjliga på två dagar, sämst i hela startfältet.

– Det var bunkrar och i ruffen, jag var verkligen överallt idag. Men det är svårt att träffa fairways här och det är inte riktigt så illa som det ser ut. Jag fick lite problem med detaljer i uppställningen och jag har varit på rangen efter ronden och fått bättre ordning på den biten, sa Johnson efter sin rond på par (70).

Räddningen låg istället i närspelet och framförallt spelet runt greenerna där han tjänat drygt 1,4 slag på konkurrenterna så här långt.

För Rahm blev andra dagen ännu värre.

Det var en mycket besviken spanjor som mötte pressen efter sin rond på 74 slag. Enda birdien för dagen kom på det femte hålet och när han gjorde dubbelbogey på 15:e hålet efter att ha slagit utslaget i vattnet, var dagen förstörd.

– Det har varit så varenda gång jag kommit hit att jag har en dag då ingenting går rätt. Jag var bra med från tee men kunde inte få upp slagen tillräckligt nära och gav mig själv dåliga chanser, sa Rahm.

Inför söndagens tredje rond leder fortfarande Dustin Johnson på 13 under par. Ny tvåa på 12 under par är sydkoreanen Sungjae Im, som hade lördagens bästa rond med 64 slag.

– Jag träffade många fairways vilket gör den här banan lättare. Jag slog många bra slag och det känns verkligen som att formen är på väg tillbaks, sa Im, som haft svårt att få till resultaten sedan PGA-touren startade upp igen efter coronauppehållet.

Den enda nordiska deltagaren i Tourfinalen, norska Viktor Hovland, gick runt på 69 slag för andra ronden i följd och Hovland delar 22:a plats efter två ronder av fyra.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2020-09-06
TournyttDustin JohnsonJon RahmPGA TourSungjae ImTournyttViktor Hovland
Scroll to Top