En harmonisk och avslappnad Rory McIlroy gick runt East Lake på 64 slag första ronden // Foto: Getty Images

Tournytt

Nyblivne pappan bäst första dagen på East Lake

McIlroy nästan halverade avståndet upp under första ronden.

Text: Martin Strömberg • 2020-09-05

Nordirländaren Rory McIlroy och hans fru Erica blev föräldrar för första gången i måndags då Poppy Kennedy McIlroy kom till världen.

Tajmingen var perfekt eftersom McIlroy kunde få ett par dagar tillsammans med sin nya familjemedlem innan Tourfinalen på East Lake.

Under fyra dagar rörde han inte klubborna.

– Mina tankar var naturligtvis på allt annat än golf några dagar. Men efter att vi kom hem och jag visste att alla mådde bra fokuserade jag på tävlingen även om tankarna naturligtvis finns på annat håll mellan slagen.

Han gick sedan första ronden på 64 slag (-6), dagens bästa score, trots att han hade en hel del puttar som balanserade på hålkanterna utan att vilja gå i. Det fanns definitivt en del slags marginal i 64-ronden.

– Jag spelade med en annan frihet idag än tidigare. Låga förväntningar är alltid bäst för mig och det är då jag spelar min bästa golf, förklarade McIlroy.

Eftersom ledande Dustin Johnson gick tre under par så hämtade McIlroy in tre av de sju slag han låg bakom inför första ronden. Nu har han bara fyra slag till att plocka in under de tre följande ronderna.

Johnson blev under första ronden dessutom upphunnen av spanjoren Jon Rahm och duon delar ledningen på 13 under par.

– Jag har spelat bättre och bättre senaste tiden och jag behöver bara träffa lite fler fairways för jag slår järnen riktigt bra nu. Jag älskar greenerna och puttar alltid bra här, sa McIlroy, som är nio under par.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2020-09-05
TournyttDustin JohnsonJon RahmPGA TourRory McIlroyTournytt
Scroll to Top