Justin Thomas vet hur det är att inleda Tour Championship i ledning. Han vill dock inte berätta hur det känns. Foto: Getty images

PGA Tour

Hemlig Thomas håller på tipsen: ”Vill inte ge några råd”

Att starta en tävling tio under par och med två slags ledning är udda. Därför vill inte Justin Thomas förklara hur det känns för Dustin Johnson, som han i år jagar.

Text: Jesper Johansson • 2020-09-04

Förra året introducerades det nya formatet i Tour Championship som innebär att spelarna kommer in i tävlingen med olika resultat. Dustin Johnson, som leder tävlingen är redan innan sitt första slag för veckan –10. Samtidigt får bland annat Viktor Hovland och Cameron Smith inleda sin tävling på par.

Det här gör att Dustin Johnson kommer att behöva balansera sitt spel mellan bevakande och aggresivt, vilkt inte är enkelt. En som har full koll på det är Justin Thomas, som förra året var i Johnsons position. Det slutade med att han tappade två placeringar och förlorade med fem slag upp till vinnaren Rory McIlroy.

En erfarenhet för Justin Thomas, som kommer in i årets tävling starkare. Men precis vad han lärt sig, ja det vill han hålla för sig själv.
– Utan att vara respektlös känner jag inte för att prata om det eftersom jag inte vill ge honom (Johnson) några råd på saker jag önskar jag gjort bättre, sa Thomas till samlade mediekåren på East Lake.
– Det var svårt. Det var annorlunda. Det är väl bästa sättet att beskriva det på. Det var något som vi aldrig upplevt tidigare, att starta en tävling tio under par och redan vara i ledning.

Justin Thomas inleder årets final sju under par, tre slag bakom ledande Johnson och ett slag bakom tvåan Jon Rahm. Webb Simpson är precis bakom Thomas och Collin Morikawa är på plats fem, vilket innebär att han startar tävlingen fem under par.


Text: Jesper Johansson • 2020-09-04
TournyttJustin ThomasPGA TourTournytt
Scroll to Top