Scottie Scheffler med sin reservcaddie, Eric Ledbetter. Foto: Getty images

PGA Tour

Schefflers caddie skadad – spelade sista nio med reserv

Scottie Scheffler hade en vecka han sent lär glömma på TPC Boston. Först sköt han en 59-rond, sedan fick han genomföra ett dramatiskt caddiebyte.

Text: Jesper Johansson • 2020-08-24

The Northern Trust bjöd kanske inte på någon dramatisk avslutning, då Dustin Johnson vann tävlingen i överlägsen stil.

Men utanför själva toppstriden var det spännande saker som skedde.
Scottie Scheffler fick nämligen spela de sista nio hålen på TPC Boston med en reservcaddie.

Scott McGuiness, som i vanliga fall är caddie åt Scheffler, skadade sig på det nionde hålet när han skulle hoppa upp för att se var hans spelares boll befann sig. När han väl landade ska han ha ”känt något knaka till”. På väg till medicintältet sågs han massera sin högra vad.
– Han hade bagen på ryggen så han föll snabbt. Vi visste inte vad som hände just då men han kunde inte stå upp. Så han kunde självklart inte fortsätta, sa Scheffler efter ronden.

Scottie Scheffler med halt caddie spelade klart det nionde hålet, där det blev ett par. Därefter kom hans ersättare till undsättning – Eric Ledbetter, som är assisterande tränare på TPC Boston. Den nya bekantskapen började med en bogey men därefter blev det två birdies och sex par vilket gjorde att Scheffler totalt gick 17 under par i tävlingen och slutade delad fyra.

McGuiness fysiska status är fortsatt oklar och vem som är potentiell ersättare under veckans BMW Championship på Olympia Fields.

Schefflers vecka var sannerligen minnesvärd. Dels fick han alltså en ersättningscaddie. Dessutom blev han den tolfte spelaren i PGA Tour-historien att skjuta en score under 60 slag, då han på fredagen lyckades gå runt på 59 slag.

Scottie Scheffler är rankad 14:e på FedEx Cup-listan vilket innebär att han har goda förutsättningar att ta en plats i finalen på East Lake om två veckor.


Text: Jesper Johansson • 2020-08-24
TournyttPGA TourScottie SchefflerTournytt
Scroll to Top