Tiger Woods rygg såg ut att ställa till det inför torsdagsvarvet. Foto: Getty images

PGA Tour

Tiger Woods överhettad inför tävlingsrond

Inför Tiger Woods torsdagsrond sågs amerikanen behandla en ömmande rygg och nacke.

Text: Jesper Johansson • 2020-08-21

Inför Tiger Woods första rond i årets PGA Tour-slutspel visade 15-faldige amerikanen att han hade smärtor i nacken. Eller var det verkligen smärtor?

Tiger Woods sågs hålla en kall vattenflaska över nacken och ryggen, vilket fick många att anta att ryggproblemen var tillbaka.
Men enligt Woods själv hade hans fysioterapeut lagt på några ”heta oljor” på nacken för att hans ryggrad skulle hålla sig avslappnad undre första ronden av Northern Trust.
– I vanliga fall sätter han bara oljan på ryggen men jag bestämde att jag skulle ha det även på nacken där jag inte är lika tollerant. Så det blev väldigt överhettat. Min ländrygg är ganska immun mot oljan men min nacke blev överhettad, sa Woods efter ronden.
– Anledningen till att jag använder den varma oljan är att få min ryggrad avslappnad. Den är inte vad det en gång var och kommer aldrig bli det igen.

Problemen under rangen togs sedan vidare ut på TPC Boston av Tiger Woods. Efter åtta spelade hål hade han inte gjort en enda birdie men däremot en bogey. Sedan kom 82-faldige PGA Tour-vinnaren igång. Birdies på hål 18 (hans nionde för dagen), hål 3,4 7 och 8 gjorde att han där och då var fyra under par. Men på det avslutande hålet blev det ytterligare en bogey vilket innebar att han till slut signerade ett scorekort innehållandes 68 slag. Tre under par gör att Woods är delad 30:e efter öppningsvarvet.


Text: Jesper Johansson • 2020-08-21
TournyttPGA TourTiger WoodsTournytt
Scroll to Top