Jim "Bones" Mackay och Justin Thomas förlänger sitt samarbete över hela slutspelet. Foto: Getty images

PGA Tour

Thomas anlitar “Bones” hela slutspelet

Justin Thomas kommer inte använda sig av ordinarie caddien, Jimmy Johnson, under de kommande tre tävlingarna – trots att han själv anser sig vara frisk nog för att arbeta.

Text: Jesper Johansson • 2020-08-20

Justin Thomas använder sig i vanliga fall av caddien Jimmy Johnson. Men han drabbades av hälsobekymmer under Memorial Tournament tidigare i år vilket gjorde att världstvåan fick anlita en annan man på bagen.

Valet föll på Jim ”Bones” Mackay, som länge var Phil Mickelsons vapendragare.

Mackay har varit på Thomas bag de senaste två starterna och nu är det klart att han kommer hjälpa 27-åringen under hela FedEx Cup-slutspelet.
– Jimmy mår bra och sa att han var redo att börja jobba. Men jag tog saken i egna händer och sa till honom att jag använder mig av Mackay genom slutspelet så att han kan göra sig redo, vad det nu är han måste göra för att bli helt frisk, sa Thomas inför veckans tävling.

Jimmy Johnson kände sig yr inför Memorial Tournament, vilket gjorde att han inte kunde arbeta. Tester ska nu ha gjorts och några allvarliga problem ska inte ha upptäckts.
– Allt de gjorde. Var att byta ut några mediciner. Förhoppningsvis kan han använda sig av den här tiden för att bli friskare, hälsosammare och starkare, sa Thomas.

Justin Thomas leder FedEx Cup efter en fin säsong med tre vinster. Två av dem kom med Johnson på bagen, den senaste, WGC-tävlingen i Memphis, kom med Mackay som caddie. Justin Thomas vann på TPC Boston 2017, samma år vann han hela FedEx Cup.


Text: Jesper Johansson • 2020-08-20
TournyttJustin ThomasPGA TourTournytt
Scroll to Top