Bryson DeChambeau kan bli farlig till veckan. Foto: Getty images

PGA Tour

Vinstvarning? Bryson DeChambeau har “hittat det”

Bryson DeChambeau slutade delad fyra i PGA Championship. Detta trots att han inte spelade sin bästa golf. Nu säger han att han "hittat" det som saknats.

Text: Jesper Johansson • 2020-08-19

Bryson DeChambeau slutade delad fyra i PGA Championship för två veckor sedan. Det var hans bästa majorresultat i karriären och ett resultat i princip alla skulle vara nöjd med. Men Bryson DeChambeau är inte som alla andra. Istället för att kanske ge sig själv en klapp på axeln och luta sig tillbaka och se ett fint resultat valde amerikanen en helt annan taktik under veckan därpå, då han var tävlingsledig.

Bryson DeChambeau valde att stå på rangen i över nio timmar för att utveckla sitt spel till nästa nivå.
Tydligen gav det resultat. DeChambeau säger sig ha hittat ytterligare en nivå i spelet.
– Jag tror jag hittat en grej i min sving som gör att jag slår bollen lite rakare. Det hade varit trevligt, sa han under tisdagen.

Med en snittdrive på 323,9 yards, 296 meter, är Bryson DeChambeau den som slår längst på touren. Om han nu också kan slå bollen lite rakare … passa er, motståndarna på touren.

Under PGA Championship var dock Dechambeau inte nöjd med riktningen på drivern. Flera slag tappade han långt ut till höger. Detta var orsaken till hans maratonpass på rangen.
– Jag måste ha testat 50 olika saker. Det handlar om att utesluta vissa saker och ibland hitta den där lilla guldklimpen som man gör då och då. I helgen fick jag känslan att en viss sak fungerar med alla klubbor, sa DeChambeau.

Akta rygg, alla PGA Tour-spelare. En av tourens mest spännande spelare har alltså hittat något i sin sving som fungerar med alla klubbor. Som om DeChambeau inte redan var en av de absolut hetaste spelarna på touren…

Som lök på laxen har 26-åringen redan vunnit på TPC Boston för två år sedan.
Bryson DeChambeau kliver in i årets slutspel rankad fyra i FedEx Cup.

Vinstvarning?


Text: Jesper Johansson • 2020-08-19
TournyttBryson DeChambeauPGA TourTournytt
Scroll to Top