Robert Karlsson väljer att avstå från veckans Seniors Players Championship efter att ha drabbats av covid // Foto: Getty Images (Arkiv)

PGA Champions Tour

Majordrömmen lever – Karlsson nia inför avslutningen

Är fem slag bakom Kelly inför sista ronden på Firestone.

Text: Martin Strömberg • 2020-08-16 Uppdaterad 2020-08-16

Det blev en lite kämpigare tredjerond för Robert Karlsson i Senior Players Championship.

Svensken träffade bara 4 av 14 fairways runt Firestones södra bana och det straffade sig lite i scorekortet. Det blev en rond på två över par (72) och ett tapp placeringsmässigt från delad andra till delad niondeplats.

Men avståndet upp till ledande Jerry Kelly (-2) är bara fem slag och om Karlsson kan hitta fairways och greener sista dagen finns det bra scorer på banan.

Karlsson gjorde fem bogeys och tre birdies under tredje ronden, bland annat den här på Firestones 17:e hål.

I toppen är det jämnt och ovisst som så ofta inför avslutningen av en major. Kelly leder på två under men jagas i första hand av trion Woody Austin, Scott Parel och Colin Montgomerie som alla är ett under par.

Strax bakom täten finns vid sidan av Karlsson (+3), Miguel Angel Jimenez (+1), Ernie Els (+2), Fred Couples (+3) och Bernhard Langer (+4).

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2020-08-16
TournyttBernhard LangerColin MontgomerieFred CouplesJerry KellyMiguel Angel JimenezPGA Champions TourRobert KarlssonScott ParelTournyttWoody Austin
Rulla till toppen