Henrik Norlander fortsätter att imponera på årets PGA-tour // Foto: Getty Images

PGA Tour

Norlander vidare i Greensboro

Fortsätter att visa fin form i USA – kan avancera på FedEx-listan.

Text: Martin Strömberg • 2020-08-15 Uppdaterad 2020-08-15

Henrik Norlander har gjort en kanonsäsong så här långt på PGA-touren och formen ser fortsatt god ut även under veckans Wyndham Championship, sista tävlingen innan FedEx-slutspelet inleds.

Norlander har träffat 30 av 36 greener de två första ronderna vilket placerar honom på en 11:e plats i fältet. han har också träffat 75 procent av fairways vilket ger en tiondeplats i startfältet.

Med scoren 67-68 (-5) är Norlander delad 36:a och det är framförallt runt greenerna som Norlander förlorat mark. Han har tappat nästan 1,5 slag per rond i den statistiken.

Trots en placering mitt i fältet av dem som får spela i helgen har Norlander bara fem slag upp till ledande kvartetten Tom Hoge, Si Woo Kim, Talor Gooch och Billy Horschel, alla på tio under par.

Norlander ligger just nu på 64.e plats på FedEx-rankingen och är helt klar för den första tävlingen, Norther Trust, nästa vecka. Om svensken gör en bra helg på Sedgefield Country Club kan han avancera också på rankingen och stensäkra en plats också i den andra tävlingen i slutspelet, BMW Championship, dit de 70 främsta är kvalificerade.

Den andra svensken i Wyndham Championship, Carl Pettersson, missade kvalgränsen efter ronder på 74-75.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2020-08-15
TournyttBilly HorschelCarl PetterssonHenrik NorlanderPGA TourSi Woo KimTalor GoochTom HogeTournytt
Rulla till toppen