Sebastian Söderberg – utan sitt röda skägg. Foto: Viaplay

Tournytt

Stabil start av nyrakad Söderberg

Sebastian Söderberg har både stilat till sig och hittat en fin golfform. På torsdagen behövde han endast 66 slag på Celtic Manor Resort.

Text: Jesper Johansson • 2020-08-13

Efter ett svagt resultat i WGC- FedEx St Jude Invitational är Sebastian Söderberg tillbaka på European Tour. Sedan hans 77:e-plats i den tävlingen ser formen ut att vara tillbaka hos 29-åringen.

Under torsdagen gjorde svensken visserligen tre bogeys men utöver det blev det sju par och åtta birdies.
Fem under par innebär att Söderberg i skrivande stund är delad trea, två slag bakom ledande Thomas Pieters.
– Det kändes överlag väldigt bra. Jag slog riktigt bra wedgar och korta järn. Även puttern hade några riktigt heta streaks, säger Söderberg till Svensk Golf.

Men allt fungerade inte perfekt. Även om känslan inför ronden var att puttningen skulle bli det svåraste var det snarare det längre spelet som inte riktigt klaffade under torsdagsvarvet av veckans Celtic Classic.
– Jag slog några sämre långa järn som kostade mig på slutet framför allt, så där finns det lite förbättring att hitta.

Det var dock inte bara formen som hade förändrats sedan senast vi såg Sebastian Söderberg spela golf. Även utseendet.
Eftersom Svensk Golf inte bara vill inspirera till bättre golf, utan också rapportera hur de svenska proffsen mår – var vi också tvungna att ställa den givna frågan: ”Hur känns det att inte längre ha skägg och när var senast du inte hade det?”
– Jag var rakad en del i mars och april. Det känns lite skumt och fel men det växer tillbaka snabbt igen, svarar Söderberg.


Text: Jesper Johansson • 2020-08-13
TournyttEuropean TourSebastian SöderbergTournytt
Scroll to Top