Haotong Li är i ensam ledning. Foto: Getty images

PGA Championship

Alla jagar Haotong Li

Historia skrevs på fredagen då Haotong Li blev förste kines att leda en majortävling. Nu är alla på jakt för att komma ikapp och förbi.

Text: Jesper Johansson • 2020-08-08

För första gången i historien är en kinesisk spelare i ledning av en major. Med två ronder kvar har Haotong Li två slags försprång.

Under torsdagen gjorde han en bogey och fyra birdies. På fredagen blev det fem birdies och 13 par.
Totalt är Li åtta under par och leder alltså med två slag före ett stort antal spelare, bland annat Tommy Fleetwood, Brooks Koepka och Justin Rose.

Haotong Lis fina prestation kommer något oväntat. Förra veckan slutade han 75:a av 78 startande i WGC-tävlingen i Memphis.
– Jag visste inte själv att jag kunde spela så här. Jag har dåligt självförtroende på golfbanan, men det kanske gjorde att jag tänkte på rätt saker där ute i dag, sa Haotong Li efter ronden.
– De senaste två dagarna har jag kunnat spela precis som jag vill. Även om jag missat greenen har jag kunnat göra en up-and-down och så har jag haft lite tur med mina lägen i ruffen. Men det är två ronder kvar. Lång tid kvar. Nu handlar det om att försöka spela så bra som möjligt och se vad som händer.

Som vanligt slår ledarbollen ut sist, vilket inte gör det enkelt – då banan är som absolut svårast på eftermiddagen. Vinden tilltar, gräset blir tilltufsat och greenerna torkar ur. Allt innebär problem för de spelare med sådan starttid. Fråga bara Tommy Fleetwood som under torsdagen (med sin sena starttid) gick på par – för att dagen efter (med tidig starttid) skjuta en 64:a och helt plötsligt vara delad tvåa.


Text: Jesper Johansson • 2020-08-08
TournyttHaotong LiPGA ChampionshipTournytt
Scroll to Top