Tiger Woods förbereder sig inför veckans major. Hans tidigare tränare, Hank Haney, har sett honom svinga och tror nu på seger. Foto: Getty images

PGA Championship

Tigers tidigare tränare: ”Han vinner”

Tiger Woods meddelade tidigare i veckan att han själv tror sig kunna vinna på TPC Harding Park. Hans forne tränare håller med.

Text: Jesper Johansson • 2020-08-06

Tiger Woods själv säger att han anser sig ha en chans att vinna veckans PGA Championship.
Trots risken att ryggen ömmar och trots att han endast startat en tävling sedan februari menar den 15-faldige majorvinnaren att han har ett spel som kan ta honom hela vägen.
– Det här är vad jag förberett mig för. Det är många stortävlingar framöver som jag ser fram emot, sa amerikanen under sin presskonferens.

En annan person som tror på Tiger Woods är hans tidigare coach – Hank Haney.
Amerikanen hjälpte Woods från 2004 till 2010 och efter att bara ha sett honom svinga en gång inför veckans tävling var han säker.
– Jag vet såklart inte vad det är han jobbar med just nu. Det är förstås ingen som vet det. Men jag skulle vilja säga så här: Hans sving – jag kollade på hans sving på Twitter och det är precis så där jag vill att han svingar, sa Haney i sin podcast.
– Den svingen jag såg var den bästa jag sett honom genomföra på många, många år.

Hank Haney menar också att det långa uppehållet för Tiger Woods inte är en nackdel. Tvärtom tror han uppehållet innebär att han kunnat jobba på sin sving för att den ska vara helt rätt.
– Det känns som han kommer kunna producera resultat den här veckan. Hur mycket mental energi har han ödslat det här året med tanke på coronaviruset? Antagligen ingenting. Noll. Han har en full tank med kämparinsats. Och när han har en full tank med vilja att vinna kan jag inte se honom komma till San Francisco utan något extra.
– Och om det är så att han sätter sig i en position så han är med efter tre ronder – ja, då är han med och hugger om segern. Jag gillar verkligen Tigers chanser den här veckan. Han vinner, sa Haney.


Text: Jesper Johansson • 2020-08-06
TournyttHank HaneyPGA ChampionshipTiger WoodsTournytt
Scroll to Top