Justin Thomas tog sin 13:e seger på PGA-touren och klev samtidigt upp som världsetta igen efter segern i Memphis // Foto: Getty Images

PGA Tour

Thomas tillbaks som världsetta

Visade klass under slutronden på TPC Southwind.

Text: Martin Strömberg • 2020-08-03 Uppdaterad 2020-08-03

Inför sista ronden av WGC FedEx St. Jude Invitational spekulerades det i vem ur trion Brendon Todd, Rickie Fowler och Brooks Koepka som skulle vinna.

Svaret blev… Justin Thomas.

En dag då de två i ledarbollen inte klarade av att hålla klassen på TPC Southwind under en tuff söndag klev JT fram och levererade. Med 65 slag sista dagen (-5) och 13 under par blev segermatginalen till slut klara tre slag.

Delade tvåor blev Daniel Berger, Phil Mickelson, Brooks Koepka och engelsmannen Tom Lewis, alla tio under par.

– Jag sa till mig själv att vara tyst och inte tänka i förväg i slutet och det var en skön känsla att bli riktigt nervös över de korta puttarna i slutet och att lyckas få i dem, sa en glad Justin Thomas efter segern.

För en besviken Rickie Fowler blev det 73 slag och han delade 15:e plats med Brendon Todd, som föll tillbaks med 75 slag avslutningsdagen.

Segern innebar att Thomas befäste sin förstaplats på FedEx-Cup-listan och att han tar över förstaplatsen efter Jon Rahm, som bara fick vara världsetta i två veckor.

Thomas blev också den tredje yngsta spelaren i PGA-tourens historia att nå 13 segrar. Bara Tiger Woods och Jack Nicklaus har varit yngre än Thomas är när de nådde 13 segrar.

Thomas gjorde det tillsammans med caddien Jim “Bones” Mackay, som under många år gick åt Phil Mickelson, Thomas spelkamrat under sista dagen. Thomas ordinarie caddie, Jimmy Johnson, har haft problem med hälsan senaste tiden och Mackay hoppade in som ersättare den här veckan.

Henrik Stenson avslutade med 69 slag och delade 35:e plats, tio slag bakom Thomas medan Sebastian Söderberg slutade på 77:e plats efter en avslutande 73-rond.

Klicka på bilden nedan för att komma till resultaten.


Text: Martin Strömberg • 2020-08-03
TournyttBrooks KoepkaDaniel BergerHenrik StensonJustin ThomasPGA TourPhil MickelsonSebastian SöderbergTom LewisTournyttTPC SouthwindWGC
Scroll to Top