Nya världsettan, Jon Rahm, med segerbucklan i Memorial Tournament // Foto: Getty Images

PGA Tour

Kung Rahm – ny världsetta efter segern

Den 25-årige spanjoren vann på Muirfield Village trots att han pliktades i efterhand.

Text: Martin Strömberg • 2020-07-20 Uppdaterad 2020-07-20

Han fick se sin åttaslagsledning krympa till tre under slutronden.

Men Jon Rahm sviktade inte under sluthålen på Muirfield Village och segern i Memorial uppfyllde en dröm som spanjoren haft sedan han var liten.

Han är nu bäst i världen.

Åtminstone enligt herrarnas världsranking där han nu tar klivet förbi nordirländaren Rory McIlroy.

Segern är klar. Jon Rahm blir ny världsetta när rankinglistan uppdateras under måndagen. // Foto: Getty Images

– Det känns overkligt att det gick så fort. Hur många får uppfylla en livslång dröm när de är så här unga? Att bli den andra spanjoren att lyckas känns unikt och jag ska verkligen njuta av detta ett tag, sa 25-årige Jon Rahm.

Det såg annars länge hur stabilt och säkert ut som helst under slutronden. Rahm vände två under par och var i det läget 14 under par totalt och åtta slag före tvåan Ryan Palmer. Men ett par missade utslag kostade spanjoren på vägen in och slagen rann iväg för Rahm sista nio.

En bogey på hål 10 följdes av en dubbelbogey på hål 12.

När han sedan magiskt chippade i för birdie från svårt läge på stentuffa 16 trodde alla att segern var klar. Ledningen såg då ut att vara fyra slag men Rahm pliktades i efterhand för att bollen rört sig en liten smula när han satte ner klubban i den tjocka ruffen och birdie blev en bogey i historieböckerna.

Det blev en fist-bump och inget handslag med Jack Nicklaus efter att segern var klar. // Foto: Getty Images

– Det svider lite grann eftersom det var ett av de bästa slagen jag slagit och jag märkte inte alls att bollen rörde sig. De fick zooma in maximalt på iPad för att se det och jag accepterar beslutet. Det visar att man aldrig kan veta vad som ska hända och att man måste ta vara på varenda slag. Jag kunde ha vikt ner mig men jag kämpade och räddade par på sluthålen som en äkta spanjor, sa Rahm.

Nu blir han den första spanska världsettan sedan Seve Ballesteros men för Rahm är det ett mål som uppfyllts och ingenting som kommer att förändra honom.

– Nej, golf är vad jag håller på med, inte vad jag är. Om jag någon gång skulle tvingas välja mellan att vara en bra make och pappa och en golfspelare så kommer jag att välja att vara en bra pappa och make. Jag kommer förmodligen att åka hem med min fru och titta på någon film, troligen Draktränaren, och sedan somna. Det enda jag kommer att unna mig är en milkshake. Jag har inte tagit någon under tävlingen och jag har längtat länge efter att få dricka en.

Klicka på bilden nedan för att komma till resultatlistan.


Text: Martin Strömberg • 2020-07-20
TournyttJon RahmPGA TourRory McIlroyRyan PalmerTournytt
Scroll to Top