En besviken Justin Thomas tappade segern på sluthålen på Muirfield Village // Foto: Getty Images

PGA Tour

Thomas: “Det är fullständigt oacceptabelt”

Världstrean besviken efter att ha tappat segern på sluthålen.

Text: Martin Strömberg • 2020-07-13

När sista ronden av Workday Charity Open inleddes hade Justin Thomas en treslagsledning.

Men efter fem hål var ledningen borta och Thomas dessutom tre slag efter.

Collin Morikawa och norske Viktor Hovland var då redan fyra respektive tre under par för ronden medan Thomas gjort två bogeys. Detta efter att fram till dess ha spelat 55 bogeyfria hål i rad på Muirfield Village.

– Jag fick en tuff start och fick verkligen kämpa mig tillbaks i ronden, sa Thomas efteråt.

Och det kan man verkligen skriva under på.

När Thomas rullade i sin birdie på åttonde hålet inledde han en magisk vändning som slutade i att han hade tre slags ledning över Morikawa med tre hål kvar. Hovland hade då tappat kontakten och spelade för tredjeplatsen.

Då kom ännu en vändning i den oerhört dramatiska tävlingen.

Thomas avslutade bogey-par-bogey medan Morikawa spurtade med par-birdie-par. Tävlingen gick till särspel.

– Jag är både upprörd och besviken på mig själv och det är fullständigt oacceptabelt att tappa tre slags ledning med tre hål kvar. Men det är försent nu och jag får ta den här eftermiddagen och kvällen och fundera över hur jag ska göra det bättre nästa gång jag hamnar i en liknande situation, sa en bedrövad Thomas.

På första särspelshålet rullade Thomas i en birdieputt från 16 meter men fick ännu en gång svar av Morikawa som lyckades förlänga särspelet genom att rulla i sin putt från sju meter.

Efter två par på andra vändan avgjorde sedan Morikawa när han gjorde par på banans tionde hål medan Thomas tvingades till ännu en bogey efter att ha missat utslaget höger bakom ett träd.

Segern var Morikawas andra på blott 24 starter och han har nu fler segrar (2) än missade kvalgränser (1) i sin korta karriär.

– Jag försökte bara hålla chansen vid liv hela på slutet och inte ge upp och det känns otroligt att det gick vägen. Mitt självförtroende kommer att växa av det här och jag kände mig mer bekväm ju längre särspelet gick, sa en lycklig segrare.

Redan den här veckan får Justin Thomas möjlighet att ta revansch då Memorial Tournament spelas här på Muirfield Village, som står värd för PGA-tour för andra raka veckan.

Enda svensken Henrik Norlander avslutade med en rond på par. Med sina sex under par totalt delade han 31:a plats, 13 slag bakom segraren.

Klicka på bilden nedan för att komma till slutresultaten.


Text: Martin Strömberg • 2020-07-13
TournyttCollin MorikawaHenrik NorlanderJustin ThomasPGA TourTournyttViktor Hovland
Scroll to Top