Memorial Tournament kommer att spelas utan publik, trots att de planerade att ta in 8 000 personer per dag. Foto: Getty images

Tournytt

Golfpubliken får vänta – ingen välkommen till Muirfield

Memorial Tournament skulle bli den första PGA Tour-tävlingen med publik. Nu står det klart att det så inte ska bli.

Text: Jesper Johansson • 2020-07-07

Under måndagen meddelade PGA Tour att de inte längre kommer tillåta fans nästa vecka, detta förstås på grund av rådande covid-19-pandemi.

Memorial skulle vara den första tourtävlingen där finns skulle tillåtas, om än ett begränsat antal. Turneringen arbetade tillsammans med staten för att kunna ta in 8 000 fans per dag. Men Muirfield Village kommer alltså inte ha några publikrop i år.

Turneringen kommer nu att bli den sjätte raka utan supportrar och mycket tyder på att det inte kommer finnas supportrar på golfbanan på ett bra tag.
– Med tanke på de stora problemen samhället har framför sig gällande covid-19 måste vi fokusera på det viktigaste nu när golfen är tillbaka: att alla är friska och säkra som är involverade, sa PGA Tour-chefen Jay Monahan i ett pressmeddelande.
– Det här var ett svårt beslut men vi tog det tillsammans och vi är tacksamma för processen som gjorts då vi nu är redo att välkomna fans på en golfklubb när tiden är inne.

Nästa tävling som kan ha supportrar är WGC-FedEx St Jude Invitational i Memphis eller Barracuda Championship som spelas parallellt i Reno. Varken 3M Open eller PGA Championship kommer ha supportrar på plats.


Text: Jesper Johansson • 2020-07-07
Tournytt
Scroll to Top