(Arkivbild) Mikael Lindberg leder veckans Katrineholm Open. Foto: Getty images

Katrineholm Open

Fullt av ET-vinnare – det stör inte Mikael Lindberg

Startfältet är fullt av Europatourvinnare – men det är AIK:s Mikael Lindberg som håller i taktpinnen inför avgörandet av Katrineholm Open. – Det är klart att det är kul men det är rätt mycket golf kvar, säger han.

Text: Bo Steffensen • 2020-07-03

Katrineholm Open hosted by Robert Karlsson var tidigare en Challengetourtävling. I år ingår den på den svenska proffstouren men startfältet är ändå extra starkt eftersom Katrineholm Open är den första proffstävling som spelas i Europa sedan tourerna tog paus på grund av coronapandemin.

Flera Europatoursegrare , som Marcus Kinhult, Sebastian Söderberg, Joakim Lagergren, Alexander Björk och, självklart, tävlingsvärden Robert Karlsson, har tagit chansen att pegga upp.

Men det är AIK:s Mikael Lindberg som har skaffat sig en lucka inför avgörandet. Han är tio under par efter två fina 67-rundor och leder med två slag före Bro Bålstas Jesper Svensson som i sin tur är ett före trion Anton Karlsson, Oscar Lengdén och amatören Ludvig Åberg.

Mikael Lindberg har gjort tolv birdies på 36 hål (låt vara att det trillat in två bogeys). Ett hyfsat facit.
– Absolut. Det finns en hel del chanser där ute, men det finns också en hel del giftiga pinnar. Det är lätt att bli lite för aggressiv och göra bogeys också. Det är lätt att sätta sig i skiten här ute. Det gäller att ta vara på chanserna samtidigt som man håller sig lite på rätt sida. Det är det jag måste göra. Det krävs någonting bra under lördagen också om det ska kunna gå vägen, säger han.

Mikael Lindberg har börjat säsongen starkt, även om det varit ett långt avbrott sedan han vann på Lumine i februari. AIK:aren är trea på tourens totalranking, Golfbox Road där de fem bästa får en plats på Challengetouren nästa år.

Under uppehållet har det blivit mycket träning men också en hel del improviserade tävlingar.
– Vi har varit ett gäng från Stockholmsområdet som dragit ihop lite tävlingar, spelare från nordiska ligan, CT och även några från Europatouren. Så jag har hållit igång bra med lite tävlingsspel.

ET-proffsen då? Jodå, de är inte så långt borta.

Robert Karlsson (–5) är D9, Marcus Kinhult (–4) har sex slag upp till Lindberg,

Alexander Björk (–3) ligger D20, Joakim Lagergren (–1), som ledde tävlingen efter första dagen, gjorde fyra bogeys och två dubblar under fredagen och rasade ner till 33:e plats medan Sebastian Söderberg klarade kvalgränsen, som landade på +1, precis.

Liten knorr. Chalmers Adam Eineving som tidigare gick caddie åt Marcus Kinhult på Europatouren är ett slag före Kinhult inför sista rundan.

Leaderboard Katrineholm Open


Text: Bo Steffensen • 2020-07-03
TournyttKatrineholms GKMikael LindbergTournytt
Scroll to Top