MacKenzie Hughes fick till en riktig kanonrond första dagen av Travelers Championship // Foto: Getty Images

PGA Tour

Drömrond av Hughes i Travelers

Puttade för 59 på sista greenen.

Text: Martin Strömberg • 2020-06-26

Det går att skjuta riktigt lågt på TPC River Highlands.

Det visade Jim Furyk för fyra år sedan då han gick runt på 58 slag, den lägsta scoren på PGA-touren hittills.

Igår gick den 29-åriga kanadensaren, MacKenzie Hughes, runt på 60 slag och tog ledningen i Travelers Championship efter dag ett. Och han hade en putt för 59:e på sin sista green (banans nionde hål) som stannade kort.

– Vi skojade lite inför sista hålet att om jag skjuter 59 så är det inte ens banrekord här, sa en nöjd Hughes efter sin kanonrond.

Hughes har en seger på PGA-Touren så här långt och den kom i RSM Classic på Sea Island för tre år sedan då han besegrade bland andra Henrik Norlander i ett särspel dit fem spelare tog sig.

Under sista ronden av RBC Heritage förra veckan avslutade Hughes med 78 slag och inleder den här veckan 18 slag bättre.

Golf?

– Ja, det är konstigt. Jag spelade faktiskt bra på Harbour Town men sista ronden var en sån där dag då allt blev skit vad man än gjorde. Jag spelade inte annorlunda eller mycket bättre idag och ändå skiljer det 18 slag.

Och som vanligt är det puttningen som avgör. Hughes tjänade över fem slag mot resten av startfältet på greenerna under sin bogeyfria förstarond.

– Det var utan tvekan min bästa klubba idag. Jag rullade i några puttar från medeldistans i början som fick mig på rätt spår.

Ledningen efter första ronden av Travelers Championship är tre slag före Rory McIlroy, Xander Schauffele och norska Viktor Hovland.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2020-06-26
TournyttMacKenzie HughesPGA TourRory McIlroyTournyttViktor HovlandXander Schauffele
Scroll to Top