Alex Norén slutade på delad 21:a plats i RBC Heritage efter 69 slag sista ronden // Foto: Getty Images

PGA Tour

Norén tappade efter avbrottet

Bogeys istället för birdies under sista nio.

Text: Martin Strömberg • 2020-06-22 Uppdaterad 2020-06-22

Alexander Norén fick exakt den start han behövde under slutronden av RBC Heritage för att kunna jaga en riktig topplacering.

Birdien på första hålet följdes av ytterligare tre under de första nio hålen och i det skedet var Alex uppe och nosade på ledningen av RBC Heritage.

Då ljöd sirenen för det åskvädret som egentligen ingen såg komma. Uppehållet blev sedan betydligt längre än man först trott och när spelarna kom ut på banan igen var Noréns känsla borta.

– Jag var inte alls lika vass efter avbrottet och jag vet inte varför. Jag behövde lite birdies för att haka på och kanske jagade lite för mycket, sa svensken efter sin delade 21:a plats, åtta slag bakom segrande Webb Simpson.

Istället för en attack sista nio där många andra spelare plockade in slag blev det tre bogeys och bara en birdie för Norén på vägen in. Och därmed ännu en hedersam placering men inte alls det som Norén hoppades på.

– Jag har haft ett och ett halvt år som varit lite trögt och jag tycker att jag spelat mycket bättre än vad resultaten visar. När man haft två, tre bra säsonger tidigare då allt bara rullar på så blir det lätt att man försöker forcera och tvinga fram resultat. Då kan man bli frustrerad och besviken när man inte får de där topplaceringarna som man vill ha. Jag tycker inte att mitt spel är sämre nu än tidigare, det blir bara lite mer forcerat ibland, sa Norén efter tävlingen.

Placeringen lyfte i varje fall Norén från 106:e till 98:e plats på FedEx-listan och möjligheterna att ta sig till slutspelet senare i år ökade något.


Text: Martin Strömberg • 2020-06-22
TournyttAlexander NorenPGA TourTournyttWebb Simpson
Scroll to Top