Tiger Woods karriär ska avhandlas i en dokumentär som kan vara tillgänglig lagom till The Masters. Foto: Getty images

TV-tips

Dokumentär om Tiger Woods i höst

En dokumentärserie ska skapas av boken "Tiger Woods", som avhandlar legendarens liv.

Text: Jesper Johansson • 2020-05-28

I dessa ”Last Dance”-tider är vi många som törstar efter välgjorda sportdokumentärer. Som golfentusiast lockar förstås avsnitt om sporten och dess utövare lite extra.

Nu kommer uppgifter om att en sådan dokumentär är på väg. Författaren Armen Keteyian berättade att boken ”Tiger Woods”, som han skrivit tillsammans med Jeff Benedict, ska bli en fyra timmar lång dokumentärserie uppdelad i två delar. Man kommer kunna se dokumentärserien på HBO och enligt Keteyian kan det vara så tidigt som i höst.
– Bli inte överraskad om den publiceras lagom till The Masters i november, sa författaren när han gästade podcasten Burst Your Bubble.

Boken ”Tiger Woods” avhandlar hela Tiger Woods karriär, från sina första svingar till majorsegrar och allt däremellan. Boken klättrade upp på första plats på New York Times bästsäljarlista när den gavs ut 2018. Ganska snart var det klart att dokumentärserierättigheter hade köpts och att Alex Gibney, som vunnit en Oscar, skulle producera den.

Enligt Keteyian ska Nick Faldo och andra personer gästa dokumentären. Bland annat kända golfjournalister såsom Michael Bamberger och Alan Shipnuck. Författaren ska ha sett de sista två timmarna av dokumentären och även om han antagligen är lite jävig så gillar vi hur han kommenterar den.
– Den är fantastisk.


Text: Jesper Johansson • 2020-05-28
TournyttThe MastersTiger WoodsTournytt
Scroll to Top